Profdebuut voor catcher Paul Brands

Catcher Paul Brands heeft zijn officiële debuut als profhonkballer gemaakt. De achttienjarige honkballer uit Haarlem kwam gisteren voor het eerst in actie voor het Rookie League-team van Pittsburgh Pirates in de Dominicaanse Republiek.

De afgelopen weken bereidde Brands zich via extended Spring Training in Bradenton (Florida) voor op de start van zijn seizoen, nadat hij begin mei een profcontract had getekend bij Pittsburgh Pirates. Omdat zijn visum moest worden omgezet, werd Brands deze week tijdelijk naar de Dominicaanse Republiek gestuurd.

Daar volgde gisteren zijn officiële debuut. In de wedstrijd tegen DSL Cubs startte Brands het duel als catcher en kreeg hij in zijn eerste slagbeurt in de tweede inning vier wijd. In de tweede helft van de derde inning werd Brands vervangen nadat hij een bal op zijn hand had gekregen. Inmiddels ondervindt Brands geen hinder meer van deze blessure.

Verloren

DSL Pirates kwam tegen DSL Cubs al direct in de eerste inning op 5-1 achter en keek na drie innings tegen een 9-2 achterstand. Uiteindelijk wist de ploeg van Brands terug in de wedstrijd te komen en kwam het in de negende inning zelfs op een 11-12 voorsprong. Maar na een geraakt werper en vier wijd op rij met volle honken werd het duel alsnog met 13-12 verloren.

Bij DSL Cubs speelde de twintigjarige Curaçaose honkballer Chris Pieters het gehele duel als midvelder. Hij kwam tot twee honkslagen (2 uit 4) met twee gescoorde punten.

Droom

Brands, vorig jaar door de honk- en softbalbond KNBSB uitgeroepen tot meest veelbelovende jeugdspeler, keert naar verwachting volgende week weer terug naar de Verenigde Staten om zijn debuut te maken voor GCL Pirates, het andere Rookie League-team van Pittsburgh Pirates. Met dit team begint hij dan aan de Gulf Coast League.

“Ik ben blij dat ik eerst heb kunnen wennen aan hoe het er hier allemaal aan toe gaat voordat ik aan het seizoen kon beginnen”, blikt Brands terug op zijn eerste weken in Florida. “Het is echt een droom die uitkomt. Het is hard werken, maar ik geniet er telkens weer van als ik op het veld sta.”

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page