Protest van UVV toegewezen

De wedstrijd tussen UVV en Mampaey The Hawks van donderdag 28 mei moet gedeeltelijk worden overgespeeld. Dat is de uitkomst van de behandeling van het protest dat UVV naar aanleiding van dit duel had ingediend. Daarin had volgens de Utrechtse club aangewezen slagman Kilian Jansen gebruik gemaakt van een onrechtmatige knuppel.

De wedstrijd tussen UVV en Mampaey The Hawks leverde donderdag 28 mei geen winnaar op. Na acht innings moest de wedstrijd in verband met het tijdstip reglementair worden beëindigd. De stand was op dat moment gelijk: 9-9. UVV kwam dit duel via zes runs in de vijfde inning terug van een 2-9 achterstand en scoorde de gelijkmaker net voordat de curfew-regel in werking trad.

Voor Mampaey The Hawks leverde het gelijkspel een vijfde winstpunt op, nadat eerder in de maand twee keer werd gewonnen van HCAW. Het punt voor hekkensluiter Mampaey The Hawks is nu echter in gevaar gekomen.

Ongerechtigde knuppel

De protestcommissie van de honk- en softbalbond KNBSB heeft UVV in het gelijk gesteld. Die had in de vierde inning protest aangetekend tegen een beslissing van de scheidsrechter. In die slagbeurt scoorde The Hawks tweemaal om van 0-3 naar 0-5 uit te lopen.

UVV diende in deze inning protest in nadat de club stelde dat aangewezen slagman Kilian Jansen zijn honkslag had geslagen met een ongerechtigde knuppel. Volgens spelregel 6.06 (d sub 2) moet een slagman, die gebruik maakt van een knuppel die niet op de lijst met goedgekeurde knuppels staat, onder meer worden uitgegeven en uit de wedstrijd worden gestuurd. Dat gebeurde niet. Jansen scoorde bovendien even later het vijfde punt voor zijn ploeg.

European Champions Cup

Door de uitspraak van de protestcommissie moet de wedstrijd nu worden overgespeeld vanaf de eerste helft van de vierde inning en bij een stand van 3-0 in het voordeel van Mampaey The Hawks. De wedstrijd wordt in Utrecht overgespeeld op dinsdagavond 30 juni om 19.30 uur.

Op die dag staat ook al een wedstrijd ingepland tussen Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam. De serie tussen beide teams is opnieuw ingepland, doordat de Rotterdamse ploeg begin tussen 6 en 9 augustus deelneemt aan de European Champions Cup. De wedstrijden uit die week tegen L&D Amsterdam zijn verplaatst naar de dinsdagavonden 23 juni (Rotterdam), 30 juni (Rotterdam) en 7 juli (Amsterdam).

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page