Winst en verlies voor MLB Europe

Het Europese U18 All Star Team heeft het nationale Amerikaanse kampioenschap in Jupiter gisteren en vandaag vervolgd met één overwinning en twee nederlagen. Na vier wedstrijden is HCAW-speler Boyd Tuhumury met negen honkslagen (.600) de beste slagman bij het Europese team.

De zeventienjarige hoofdklassespeler Boyd Tuhumury startte op het 17U East National Team Championships alle wedstrijden en kwam in de drie laatste duels tot vijf honkslagen in elf slagbeurten, samen goed voor vier binnengeslagen punten. Na de klinkende 15-0 overwinning op Wolverines Baseball op de openingsdag hielp hij zijn ploeg gisteren op het Santaluces Athletic Complex ook naar de winst tegen Team Citius Perez.

Tuhumury sloeg twee honkslagen uit vier slagbeuren en bracht drie punten binnen. Ook Oliver Severino van der Wijst (2 uit 4) en Max Draijer (2 uit 3) sloegen er twee. Samen zorgde het Nederlandse trio bovendien voor vier gescoorde punten. De Europese honkballers scoorden bij een 0-1 voorsprong zesmaal in de vijfde inning en brachten een inning later de eindstand op 0-9. Het team kwam tot elf hits.

Onbespeelbaar

De Italiaanse pitcher Michele Pomponi (7-0-1-0) was voor Team Citius Perez vijf innings lang onbespeelbaar en gooide zeven strikeouts, voordat hij in de laatste twee innings werd vervangen door Gijs Timmer (1-1-2-0) en Diego Fabiani (2-0-1-0).

In het derde duel werd gisteren in het Roger Dean Stadium tegen MPi 17U voor het eerst verloren. Max Draijer sloeg zijn ploeg in de eerste inning nog wel naar een 1-0 voorsprong toen hij Oliver Severino van der Wijst over de thuisplaat sloeg, maar uiteindelijk wonnen de Amerikanen na runs in de tweede en vierde inning met 1-3. Ze profiteerden van een veldfout van de Kroatische derde honkman Antonio Horvatic om op voorsprong te komen.

Verloren

MLB Europe kwam tot vier honkslagen, onder meer van Max Draijer (1 uit 3), Boyd Tuhumury (1 uit 3) en Ruben Prins (1 uit 3). De Italiaanse pitchers Ludovico Coveri (drie strikeouts en in vier innings) en Stefano Censi (twee strikeouts in twee innings) en de Duitser Daniel Mendelsohn (één strikeout in één inning) stonden zes honkslagen toe.

Vandaag werd op het Santaluces Athletic Complex ook met 4-2 verloren van South Tampa Baseball Academy. In de derde inning kwam MLB Europe aanvankelijk nog wel terug van een 2-0 achterstand, nadat Ruben Prins en Antonio Horvatic werden binnengeslagen door Boyd Tuhumury en Max Draijer. Maar via punten in de derde en vijfde inning liep South Tampa echter alsnog uit naar een 4-2 winst. MLB Europa kwam tot vier hits, waaronder twee voor Tuhumury (2 uit 4) en één voor Menno Lenting (1 uit 3).

Uitslagen

Morgen vervolgt Team Europe het toernooi met een wedstrijd op het Santaluces Athletic Complex tegen het Amerikaanse Game on Chain Red. MLB Europe staat momenteel gedeeld vijftiende van de 41 deelnemende teams.

MLB Europe – Wolverines Baseball: 15-0 (4 innings)
Team Citius Perez – MLB Europa: 0-9
MLB Europa – MPi 17U: 1-3
South Tampa Baseball Academy – MLB Europa: 4-2

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page