Nederlanders leiden MLB Europe naar winst

MLB Europe heeft in Jupiter zijn derde wedstrijd gewonnen op het nationale Amerikaanse kampioenschap voor spelers onder de zeventien jaar. Pitchers Timo van Lingen en Gijs Timmer leidden vanmiddag op het Santaluces Athletic Complex hun ploeg tegen Game On Chain Red naar een belangrijke 4-1 overwinning.

De zeventienjarige Timo van Lingen, die in de hoofdklasse gooit voor het Haarlemse DSS, hield vier innings stand en werd opgevolgd door Gijs Timmer. Samen kwamen zij tot vier keer drie slag en drie keer vier wijd. Ze stonden slechts drie honkslagen toe. Op een tweehonkslag van Jonathan Lee kon David Sweat pas in de zevende en laatste inning het enige punt scoren voor Game on Chain Red.

Op dat moment hadden de Europese honkballers in de wedstrijd tegen de ploeg uit Columbus (Georgia) echter al een comfortabele 4-0 voorsprong genomen. Menno Lenting bracht met een honkslag in de derde inning zijn ploeg op 1-0. Een inning later verdubbelde Ruben Prins na zijn tweehonkslag de voorsprong. Hij werd binnengeslagen door de Fransman Nolan Soliveres. De ploeg van hoofdcoach Andy Berglund gaf deze voorsprong niet meer uit handen en liep via runs in de vijfde en zesde inning verder uit.

Grote rol

Opnieuw speelden de Nederlandse honkballers aanvallend weer een grote rol in het U18 Europese All Star Team, dat voor het eerst in de historie deelneemt aan het 17U East National Team Championships. Boyd Tuhumury (0 uit 3), Max Draijer (2 uit 4), Menno Lenting (2 uit 3) en Ruben Prins (2 uit 2) scoorden de punten voor MLB Europe en sloegen samen zes van de acht Europese honkslagen.

Van de twaalf spelers die vandaag voor MLB Europe in actie waren gekomen, kwamen er zelfs acht uit Nederland. Ook Oliver Severino van der Weijst en Julian Rip kwamen vandaag in actie. Samen zorgden zij voor een belangrijke zege. Met de derde overwinning in vijf wedstrijden eindigt MLB Europe in deze ronde op een plaats tussen de tiende en achttiende positie. Een klassering tussen de tiende en de zestiende positie levert het team in de finaleronde een lagergeklasseerde tegenstander op. Deze ronde gaat na een rustdag op maandag van start. De finale wordt woensdag gespeeld.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page