Curaçao Neptunus roept Corendon Kinheim een halt toe

Curaçao Neptunus heeft de verhoudingen hersteld in de hoofdklasse. Nadat de titelverdediger donderdag nog onderuit ging tegen Corendon Kinheim, diende de Rotterdamse ploeg zijn Haarlemse tegenstander dit weekeinde twee klinkende nederlagen toe. L&D Amsterdam blijft de koploper in de hoofdklasse.

In de laatste wedstrijden uit de eerste ronde en de eerste wedstrijden uit de tweede ronde won Corendon Kinheim maar liefst twaalf wedstrijden op rij. Daarmee werd het seizoensrecord van Curaçao Neptunus verbroken. Juist datzelfde Neptunus werd donderdag bovendien ook aan de zegekar gebonden.

Aan de euforie kwam voor Corendon Kinheim dit weekeinde een einde. Met 8-0 en 1-11 nederlagen werden de Haarlemse honkballers weer met beide benen op de grond gezet. Pitcher Kenny van den Branden maakte zaterdag voor Neptunus eigenhandig een einde aan de indrukwekkende serie van Corendon Kinheim. Hij hield de gevaarlijke Haarlemse slagploeg zeven innings lang op slechts drie hits. Eén van die honkslagen kostte Kevin Moesquit de wedstrijd. De openingsslagman viel na zijn honkslag in de eerste inning geblesseerd uit.

Corendon Kinheim – Curaçao Neptunus

Curaçao Neptunus scoorde zaterdag punten in de eerste en tweede inning en voegde daar nog eens vier runs aan toe in de vijfde inning. In deze slagbeurt zorgden Dwayne Kemp, Christian Diaz (beiden een tweehonkslag) en Rien Vernooij (driehonkslag) voor het vuurwerk.
Uiteindelijk kwam de Rotterdamse slagploeg tot veertien hits. Op de laatste honkslag, geslagen door Gyenuar Lopez, brachten Diaz en Vernooij in de zevende inning de eindstand op 8-0.

Bekijk het fotoverslag

In het Pim Mulierstadion opende Curaçao Neptunus een dag later het duel met hits van Stijn van der Meer, Dwayne Kemp, Benjamin Dille en Gianison Boekhoudt. Het leverde een 0-2 voorsprong op voordat de eerste uit dit duel was gemaakt. Die voorsprong gaven de Rotterdammers dit duel niet meer uit handen. Onder meer door een solohomerun van Stijn van der Meer in de vijfde inning liep Neptunus uit naar 1-6.

Jochem Koedijk (Corendon Kinheim) probeert een geslagen bal te vangen.

Jochem Koedijk (Corendon Kinheim) probeert een geslagen bal te vangen.
Foto: © Rob Jelsma

Na nog eens vier hits kon in de achtste inning de wedstrijd vroegtijdig worden beëindigd. Nadat Benjamin Dille met een driehonkslag de voorsprong op 1-10 had bepaald, kon hij zelf de tien punten verschil op het scorebord brengen na een wilde worp.

HCAW – L&D Amsterdam

Met de dubbele winst heeft Curaçao Neptunus het Haarlemse Corendon Kinheim in het klassement weer gepasseerd en blijft het in het spoor van L&D Amsterdam. Deze ploeg van hoofdcoach Charles Urbanus bleef ook in de serie tegen HCAW ongeslagen en gaat daarmee in de tweede competitieronde met zes overwinningen aan de leiding.

Pitcher Kevin Heijstek (9-0-2-0 in zes innings) was zaterdag voor de Bussumse slagploeg praktisch onbespeelbaar. Rowan van Hoek (derde inning) en Roy Seltenrijch (vierde inning) werden dit duel de enige honklopers voor HCAW. Van Hoek sneuvelde bij een poging het tweede honk te stelen, Seltenrijch ging ten onder in een dubbelspel.
Roeland Henrique opende voor L&D Amsterdam de score in de eerste inning met een solohomerun. Een inning later ramde Linoy Croes de bal zelfs voor een grandslam-homerun over de omheining. De Bussumse pitchers gooiden op hun beurt samen tien keer vier wijd. Mede daardoor kon L&D Amsterdam het duel eenvoudig in zeven innings met 10-0 winnen.

Zondag kwam HCAW in de eerste inning op een 1-0 voorsprong. Die werd onder leiding van pitcher Maickel Rietel vier innings vastgehouden. Maar in de vijfde inning sloeg L&D Amsterdam alsnog genadeloos toe. De Amsterdamse ploeg profiteerde van twee kostbare veldfouten en drie vrije lopen. Bas en Koen Nooij sloegen op rij met honkslagen allebei twee ploeggenoten binnen. Uiteindelijk draaide L&D Amsterdam in deze inning de 1-0 achterstand om in een 1-6 voorsprong. Eén inning, vier honkslagen en nog eens twee veldfouten verder was de 1-10 eindstand op het scorebord verschenen.
Op het pitchen van Kyle Ward (7-1-8-0) kwam HCAW zes innings lang niet verder dan het ene punt in de eerste slagbeurt. In de laatste drie innings deed Tom de Blok (3-0-0-0) het licht uit.

Vaessen Pioniers – UVV

Vaessen Pioniers ontsnapte zaterdag aan een tweede nederlaag tegen UVV. De Hoofddorpse ploeg keek tegen een 0-4 achterstand aan en begon met een 2-4 achterstand aan de laatste slagbeurt. Tot dat moment hadden beide ploegen in het pitchersduel tussen Jim Ploeger (8 -3-3-1 in zeven innings) en Lars Huijer (5-4-4-1 in zes innings) nog maar vier honkslagen geslagen. Eén daarvan was een solohomerun van Dirk van ’t Klooster in de achtste inning.

Pitcher Jerremyh Angela begon voor UVV de negende inning met vrije lopen voor Kevin Dirksen en Kevin Weijgertse. Hij werd hierna vervangen voor Ian Delemarre. Die moest niet veel later een hit incasseren van Quintin de Cuba,  waarop Pioniers op gelijke hoogte kon komen. Eerste honkman Jamie Verheyleweghen kreeg de kans om op een grondbal van Danny Rombley de wedstrijd beëindigen. Hij ging echter in de fout, waardoor pinch-runner Taylor Clemensia het winnende punt kon scoren en Pioniers een tweede nederlaag op rij tegen UVV voorkwam.

De wedstrijd tussen beide teams op zondag werd afgelast, doordat het veld na de vele regen niet bespeelbaar was. Dit duel wordt dinsdagavond ingehaald.

Mampaey The Hawks – DSS

DSS kon hierdoor de vijfde plaats in het klassement overnemen. De Haarlemse promovendus herstelde zich dit weekeinde van de nederlaag van donderdagavond tegen hekkensluiter Mampaey The Hawks. Deze ploeg nam zaterdag nog wel een 3-0 voorsprong na punten in de eerste en derde inning. Maar nadat DSS via onder meer tweepitters van Shane Boeree en Mitchel Dautzenberg in de vijfde inning terug was gekomen tot 2-2, scoorde de ploeg vijfmaal in de zesde inning. Met zijn tweede tweehonkslag bracht Dautzenberg nu drie ploeggenoten over de thuisplaat.

In de slotfase werd het opnieuw spannend. Julian Goins (tweehonkslag) en Gregory Trinidad (vier wijd) verkleinden in de achtste inning het verschil tot 7-5. In de laatste inning scoorde ook Berend Ruben (honkslag) na een Haarlemse veldfout. Maar met twee lopers op de honken kon Mampaey The Hawks het verschil niet meer overbruggen.

Ook zondag was DSS de sterkste. Ryan Miner sloeg voor de Haarlemse ploeg twee honkslagen, waaronder een driehonkslag en bracht daarmee punten binnen in de eerste, derde, vierde en achtste inning. Hij leidde zijn ploeg zodoende naar een comfortabele 2-10 voorsprong in de wedstrijd tegen Mampaey The Hawks. Op vier hits kon de ploeg uit Dordrecht in de achtste inning het vershcil verkleinen tot 5-10, maar de winst kwam voor DSS geen enkele keer meer in gevaar. Winnend pitcher werd Tim Halderman (6-2-3-3) stond in zes innings maar twee punten toe.
Mark Smit (4 uit 5) kwam voor DSS dit duel tot vier hits en werd driemaal door Ryan Miner binnengeslagen. In totaal scoorde hij vier van de tien Haarlemse honkslagen en wist hij twee honken te stelen.

Uitslagen negende speelronde

Curaçao Neptunus – Corendon Kinheim: 4-6
Curaçao Neptunus – Corendon Kinheim: 8-0
Corendon Kinheim – Curaçao Neptunus: 1-11 (8 innings)

L&D Amsterdam – HCAW: 6-2
L&D Amsterdam – HCAW: 10-0 (7 innings)
HCAW – L&D Amsterdam: 1-10

Vaessen Pioniers – UVV: 2-10 (8 innings)
Vaessen Pioniers – UVV: 5-4
UVV – Vaessen Pioniers: afgelast

DSS – Mampaey The Hawks: 3-4
DSS – Mampaey The Hawks: 7-6
Mampaey The Hawks – DSS: 5-10

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page