MLB Europe uitgeschakeld in Jupiter

Het Europese U18 All Star Team is er niet in geslaagd zich vanavond te plaatsen voor de kwartfinales van het nationale Amerikaanse kampioenschap. JGB 18u Red trok via drie runs in de zesde inning de winst met 5-2 naar zich toe. De Europese ploeg is door de nederlaag in het Roger Dean Stadium in Jupiter uitgeschakeld.

MLB Europe kon op de zesde dag van het 17U East National Team Championships vijf innings meekomen met zijn Amerikaanse tegenstander, die de eerste ronde als nummer vijf in het klassement had afgesloten. Maar uiteindelijk gaven de Europese honkballers in de slotfase het duel tegen JG Baseball uit handen.
Eerder op de dag had MLB Europe zich in de Play-Offs met een knappe 1-0 overwinning op MPi 16U geplaatst voor de achtste finales.

Ruben Prins (1 uit 3) en Julian Rip (1 uit 3) scoorden voor het Europese All Star Team nog wel punten in de tweede en derde inning om hun ploeg op voorsprong te brengen. Prins was met een hit in het rechtsveld op de honken gekomen. Rip sloeg een inning later eveneens een honkslag en kon vanaf het tweede honk de thuisplaat passeren na een wilde worp en doorgeschoten bal op rij.

Balans

MLB Europe draaide met die twee runs een 1-0 achterstand om. Maar al in de gelijkmakende derde slagbeurt bracht JGB 18u Red de wedstrijd weer in balans na twee vrije lopen en twee wilde worpen op rij van reliever Diego Fabiani.

In de slotfase liet MLB Europe zijn tegenstander ontsnappen. Na onder meer twee keer vier wijd, waarvan één opzettelijk, stroomden de honken vol voordat een diepe tweehonkslag in het rechtsveld de Europese ploeg opbrak. Daarop kon twee keer worden gescoord, waarna een hit in het linksveld het verschil uiteindelijk liet oplopen tot 5-2.

Hoop

Met twee man uit hield Oliver Severino (1 uit 4) van der Weijst in de zevende en laatste inning nog kort de hoop levend. Hij sloeg een honkslag naar het tweede honk, maar sneuvelde niet veel later op het tweede honk na een grondbal van Nolan Soliveres.

MLB Europe kwam op het pitchen van de Amerikanen Phillip Nava (4-3-3-0 in 3 2/3 inning) en Cody Stevens (3-1-1-0 in 3 1/2 innings) niet verder dan vier honkslagen, waarvan drie voor de Nederlandse spelers uit het team. MLB Europe gebruikte drie pitchers. Sascha Kock (4-4-3-0) gooide de eerste twee inning, waarna Diego Fabiani (3-2-3-1) 3 1/3 inning voor zijn rekening nam. Daniel Mendelsohn (2-1-0-0) gooide de zesde en laatste slagbeurt voor JGB 18u Red uit.

Verliezersronde

Door het verlies is MLB Europe uitgeschakeld voor een plaats in de kwartfinales. De Europese selectie van manager Andy Berglund vervolgt zijn toernooi morgenmiddag om 17.00 uur Nederlandse tijd in de verliezersronde. In de laatste wedstrijd van de ploeg op het 17U East National Team Championships is opnieuw MPi 17u de tegenstander.

Dit team werd vandaag in de achtste finales met 6-4 uitgeschakeld door CBA Texas Mavericks. MLB Europe en MPi 17u stonden afgelopen donderdag ook al tegenover elkaar. De Amerikaanse ploeg diende toen met 1-3 de eerste nederlaag toe aan de Europese honkballers. Morgen krijgt MLB Europe op het Santaluces Athletic Complex in zijn laatste wedstrijd in Jupiter kans op revanche.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page