Ruben Prins slaat MLB Europe in Play-Offs naar winst

De honkballers van het Europese U18 All Star Team zijn in Jupiter de Play-Offs van de nationale Amerikaanse kampioenschappen gestart met een 1-0 overwinning. Linksvelder Ruben Prins werd de beste slagman. Hij sloeg in de tweede inning zijn ploeggenoot Menno Lenting over de thuisplaat voor het enige punt punt van de wedstrijd. Later vandaag komt MLB Europe nogmaals in actie in de achtste finales.

Het Europese team, met acht Nederlandse honkballers binnen de gelederen, won de afgelopen dagen al drie van zijn vijf wedstrijden tijdens het 17U East National Team Championships in Jupiter. Daarmee had MLB Europe zich als nummer twaalf geplaatst voor de Play-Offs, waarin de beste 32 teams vandaag strijden om een plaats in de zogenaamde ‘Sweet 16’.

In de Play-Offs was vandaag MPi 16U de tegenstander. Dit team had evenals het Europese team drie van zijn vijf wedstrijden gewonnen, maar werd voor de Play-Offs geplaatst als 21e. Afgelopen vrijdag gooide de pitcher van Team Citius Warriors nog een no-hitter in de met 0-4 gewonnen wedstrijd tegen deze ploeg. Een dag eerder was ook Southern Forida Storm al met 16-1 te sterk voor MPi 16u. Wel boekte dit team overwinningen op Southern Prospect Baseball (3-4), Team Citius New York (7-3) en Miami Miracles (6-14).

Onbespeelbaar

Europa vertrouwde voor de wedstrijd van vandaag tegen MPi 16u op de Italiaanse pitcher Michele Pomponi, die eerder al winnend werper was in de eerste wedstrijd van de Europese honkballers in Jupiter. Pomponi (10-1-3-0) was op het Santaluces Athletic Complex praktisch onbespeelbaar. Hij gooide de volledige wedstrijd en kwam tot tien strikeouts in zeven innings, terwijl zijn team foutloos bleef.

MLB Europe kwam zelf al in de tweede inning op voorsprong nadat Menno Lenting (1 uit 3) de eerste honkslag voor zijn ploeg had geslagen. Hij schoof twee honken op na een veldfout van de Amerikaanse rechtsvelder en kon vervolgens scoren op een hit van Ruben Prins, die de bal hard het midveld in sloeg.
Pas in de vijfde inning kreeg Europa een nieuwe kans na hits van Oliver Severino van der Wijst (1 uit 3) en Boyd Tuhumury (1 uit 3). Maar met volle honken werden op rij Max Draijer, Menno Lenting en Bor Starc uitgevangen. Het punt van Lenting bleef uiteindelijk het enige punt van de wedstrijd.

Beste slagman

Voor MPi 16u gooide Frank Lopez (1-0-6-3) eveneens de volledige wedstrijd. Beste slagman bij de Europeanen werd Ruben Prins. Hij kwam in drie slagbeurten tot twee hits, waaronder een tweehonkslag in de zesde inning. De Nederlanders namen uiteindelijk vijf van de zes honkslagen voor MLB Europe voor hun rekening.

Door de 1-0 winst blijft Europa in het sterke Amerikaanse toernooi in de race voor een plaats in de finale. Later vandaag speelt MLB Europe in de achtste finales tegen het als vijfde geplaatste JGB 18u Red om  een plaats in de kwartfinales. JGB 18u Red rekende vandaag in de Play-Offs in vijf innings met 11-1 af met Premier Baseball of Georgia, de nummer 28 uit het klassement. JGB 18u Red verloor tot dusver in zeven wedstrijden nog maar één keer. Het duel van MLB Europe tegen dit team start vanavond om 18.45 uur Nederlandse tijd en wordt gespeeld in het Roger Dean Stadium.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page