WBSC maakt programma Premier12 bekend

De World Baseball Softball Confederation (WBSC) heeft vandaag in Taipei City het wedstrijdprogramma bekendgemaakt voor de Premier12, het nieuwe wereldkampioenschap, dat van zondag 8 tot en met zaterdag 21 november wordt gespeeld in Taiwan en Japan.

Aan de Premier12 nemen de twaalf beste landen deel van de wereldranglijst. Tijdens eerdere bijeenkomsten maakte de WBSC al de poule-indelingen en speellocaties bekend. Vorige maand werden ook de openingswedstrijden in Japan en Chinese Taipei bekendgemaakt. Gastheer Japan en Zuid-Korea openen het toernooi op zondag 8 november in het Sapporo Dome in Japan.

Nederland werd ingedeeld voor de openingswedstrijd in Chinese Taipei. Daarin neemt Oranje het zaterdag 9 november in het Intercontinental Stadium in Taichung op tegen de Taiwanese gastheer. Vandaag werd in Taipei City ook de rest van het programma gepresenteerd. Nederland is achtereenvolgens gekoppeld aan Cuba (11 november), Italië (12 november), Puerto Rico (14 november) en Canada (15 november). Nederland speelt drie avondwedstrijden en reist voor vier van zijn vijf wedstrijden uit de eerste ronde af naar het Intercontinental Baseball Stadium. Alleen het duel tegen Italië wordt gespeeld in het Dou-Liou Stadium

Manager

Tijdens de bijeenkomst van vandaag in Taipei City werd ook Kuo Tai-yuan als de nieuwe manager van het nationale team van Chinese Taipei gepresenteerd. De 53-jarige manager, één van de beste pitchers uit Taiwan, stond in 2007 al eens aan het roer bij de nationale ploeg. Maar na teleurstellende resultaten tijdens onder meer het wereldkampioenschap werd zijn contract verbroken.
Verder werd een toelichting gegeven op de samenwerking met het oog op de Premier12 tussen de Chinese Professional Baseball League en de Chinese Taipei Baseball Association (CTBA). De voorzitter van de CTBA liet vandaag weten dat Taiwan met “het sterkste nationale team ooit” deel zal gaan nemen aan de Premier12. Eerder liet ook Japan weten een Dream Team af te vaardigen naar het nieuwe wereldkampioenschap.

Tijdens de Premier12 plaatsen de beste acht landen zich in november voor de kwartfinales, die worden gespeeld in Taiwan. De beste vier teams reizen door naar Japan voor de halve finales en de finale, die plaatsvinden in het Toko Dome. Onder de deelnemers wordt een prijzengeld verdeeld van multi-miljoen Amerikaanse dollars.

220615_schema_wbsc

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page