MLB Europe sluit kampioenschap af met winst

Het allereerste Europese U18 All Star Team, met acht Nederlandse honkballers binnen de gelederen, heeft het nationale Amerikaanse kampioenschap in Jupiter (Florida) vandaag afgesloten met een verpletterende 10-0 overwinning op Premier Baseball of Georgia.

Gisteravond werd MLB Europe in de slotfase van zijn achtste finale uitgeschakeld door JG Baseball, één van de grote favorieten voor de titel. In de aanloop naar de laatste wedstrijd op het Amerikaanse nationale kampioenschap hadden de Europese honkballers een ontmoeting met Mike Piazza. De voormalig Major League-catcher en twaalfvoudig All Star is al enkele jaren betrokken bij het Italiaanse honkbal en kwam gisteren in Jupiter bij het Europese team langs om de spelers aan te moedigen.

Geïnspireerd door het bezoek van de Amerikaanse vedette sloeg MLB Europe zich vandaag middels dertien hits in zes innings naar een klinkende zege tegen Premier Baseball of Georgia. Met de knock-out winst in de verliezersronde heeft MLB Europe het 17U East National Team Championships in Florida uitstekend afgesloten. Het All Star Team van manager Andy Berglund won de afgelopen week vijf van zijn acht wedstrijden.

Voorsprong

De Nederlandse tweede honkman Menno Lenting (2 uit 4) sloeg vandaag in het Roger Dean Stadium twee tweehonkslagen, scoorde tweemaal en sloeg twee ploeggenoten binnen. Op zijn eerste tweepitter in het duel tegen Premier Baseball of Georgia opende Antonio Horvatic in de eerste inning de score. Een tweehonkslag van Fred Walter en een hit van Filip Claus vergrootten hierna de voorsprong zelfs tot 4-0.

De tweede tweehonkslag van Lenting bracht in de tweede inning ook het vijfde punt over de thuisplaat, voordat hij zelf even later voor de 6-0 zorgde. MLB Europe keek hierna niet meer om. Via punten in de derde, vierde en zesde inning liep de Europese ploeg uit naar de 10-0 winst. Met één man uit en volle honken sloeg de Italiaan Cesare Astori in de tweede helft van de zesde inning een honkslag om de wedstrijd door middel van de mercy-rule te beëindigen.

Goede dag

Met name de Fransman Fred Walter (3 uit 4) en de Kroaat Antonio Horvatic (3 uit 4) hadden vandaag een goede dag. Walter sloeg twee tweehonkslagen en bracht drie punten over de thuisplaat en scoorde driemaal.

De vijf pitchers Marius Balandis (Litouwen), Claudio Scotti (Italië), Antoine Villard (Frankrijk), Antonio Horvatic en Jan Nebenfuhr (Tsjechië) stonden voor MLB Europe slechts drie honkslagen toe.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page