Pioniers wint thriller tegen UVV

Vaessen Pioniers heeft vanavond in een ware thriller zijn vijfde overwinning geboekt van de tweede competitieronde. Op Sportpark De Paperclip in Utrecht scoorde de thuisploeg in de tiende inning het enige punt van de wedstrijd. In Rotterdam versloeg Curaçao Neptunus koploper L&D Amsterdam.

UVV en Vaessen Pioniers moesten vanavond aantreden om hun zondag afgelaste wedstrijd in te halen. In de eerste twee wedstrijden uit de onderlinge serie hadden beide teams de punten verdeeld. UVV boekte donderdag met 2-10 zijn eerste zege uit de tweede competitieronde. Zaterdag was Vaessen Pioniers met 5-4 te sterk.

Ook vanavond was het verschil tussen beide teams minimaal. Elton Koeiman (8-1-3-1) en Jurjen van Zijl (3-5-4-0) zorgden in Utrecht voor een waar pitchersduel. Zij hielden het duel negen innings lang puntloos.

Dubbelspel

Vaessen Pioniers kreeg door drie honkslagen en twee vrije lopen in de eerste vijf innings wel vijf keer een loper op het eerste honk. Maar in alle gevallen sneuvelde de speler op het tweede honk. Drie keer door een dubbelspel. UVV kreeg pas zijn eerste loper op de honken na een honkslag van Jordan Illis in de vierde inning. Maar ook hij sneuvelde in een dubbelspel.

De beste kans kreeg Pioniers. In de zesde inning stroomden de honken vol na een honkslag van Taylor Clemensia en vrije lopen voor Dirk van ’t Klooster en Danny Rombley. Maar met één man uit wist UVV een tegenpunt te voorkomen.

Verlenging

Pitcher Jurjen van Zijl gooide negen innings.

Pitcher Jurjen van Zijl gooide negen innings.
Foto: © Jan Kruijdenberg

Uiteindelijk moest de wedstrijd in de verlenging worden beslist. Daarin kwam UVV in de tiende inning nog wel tot twee snelle nullen, maar ging het mis toen Taylor Clemensia de bal het linksveld in sloeg. Op zijn honkslag ging linksvelder Jordan Illis in de fout, waardoor uiteindelijk pinch-runner Quintin de Cuba vanaf het tweede honk het eerste punt van de wedstrijd kon scoren.

Het bleef het enige punt van de wedstrijd. In de gelijkmakende tiende slagbeurt kreeg UVV nog wel lopers op alle honken, maar hield Vaessen Pioniers met closer Bayron Cornelisse zijn minimale voorsprong vast.

Eerste plaats

Ook in Rotterdam werd vanavond gehonkbald. In het Neptunus Familiestadion speelden Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam om de voorlopige eerste plaats in het klassement.

De serie tussen de nummers één en twee uit de hoofdklasse stond aanvankelijk voor augustus op het programma. Maar doordat Neptunus in die week in actie komt tijdens de European Champions Cup, zijn de wedstrijden uit de serie verspreid over een aantal dinsdagavonden.

Gelijke hoogte

De eerste was vanavond en leverde winst op voor de Rotterdamse thuisploeg, die daarmee in het klassement op gelijke hoogte is gekomen met L&D Amsterdam. Beide teams wonnen zes van hun zeven eerste wedstrijden uit de tweede ronde.

De basis voor de winst legde Curaçao Neptunus vanavond al in de eerste inning. Na een punt van Roeland Henrique (honkslag) op een hit van Nick Urbanus, scoorden de Rotterdammers op het pitchen van Rob Cordemans in de gelijkmakende eerste slagbeurt driemaal.

Beslissende voorsprong

Met geen enkele uit en volle honken sloegen Gianison Boekhoudt en Rien Vernooij grondballen waarop hun ploeg de leiding in de wedstrijd over kon nemen. Op een tweehonkslag van Christian Diaz werd het hierna 3-1. Het bleek een beslissende voorsprong, want op het pitchen van Kevin Kelly, Berry van Driel, Jorian van Acker en Loek van Mil kwam L&D Amsterdam nog alleen tot een punt in de vijfde inning.

In de achtste inning bepaalde Rien Vernooij met een honkslag de eindstand op 4-2. Hij sloeg daarmee Benjamin Dille over de thuisplaat. Dille en Dwayne Kemp sloegen beiden drie hits en namen daarmee samen zes van de acht honkslagen van Neptunus voor hun rekening.

Uitslagen

UVV – Vaessen Pioniers: 0-1 (10 innings)
Curaçao Neptuus – L&D Amsterdam: 4-2

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page