Europese U18 All Stars eindigen in top klassement

Het Europese All Star Team, dat voor het eerst in de historie deel heeft genomen aan het nationale Amerikaanse kampioenschap, is in Jupiter (Florida) geëindigd tussen de top. De ploeg van de Amerikaanse manager Andy Berglund won vijf van zijn acht wedstrijden. Slechts vijf teams wonnen dit toernooi meer wedstrijden.

Nog nooit eerder nam een Europees team deel aan de National Team Championships in de Verenigde Staten. Op uitnodiging van USA Baseball kreeg een Europees U18 All Star Team met spelers uit acht verschillende landen de afgelopen dagen de primeur.

In Jupiter nam de selectie deel aan de Amerikaanse kampioenschappen voor teams uit de oostkust. Het toernooi bracht acht Nederlandse honkballers in actie. Ook catcher Paul Brands had een uitnodiging ontvangen, maar hij maakte onlangs zijn profdebuut voor Pittsburgh Pirates en was daardoor niet beschikbaar.

Uitnodiging

MLB Europe bereikte deze week de achtste finales, maar werd daarin uitgeschakeld door JG Baseball, dat zelf uiteindelijk de bronzen medaille won. Winnaar van het U17 kampioenschap werd Team Elite Baseball, dat in al zijn tien wedstrijden ongeslagen bleef en in de finale Georgia Jackets met 6-7 versloeg. Achter de top 6 eindigde MLB Europe op gelijke hoogte met Hialeah Warriors en MLB UYA South.

De Europese honkballers bij hun bezoek aan het Marlins Park.

De Europese honkballers bij hun bezoek aan het Marlins Park.
Foto: © WBSC

Na afloop van de laatste, met 10-0 van Premier Baseball of Georgia, gewonnen wedstrijden mochten de Europese honkballers gisteren een bezoek brengen aan de Major League-wedstrijd tussen Miami Marlins en St. Louis Cardinals. De selectie bezocht het Marlins Park op uitnodiging van Craig Shipley, die zelf tussen 1986 en 1998 elf seizoenen in de Major League speelde en later als instructeur betrokken raakte bij de MLB European Academy.

Huis

De Europese honkballers mochten gisteren voorafgaand aan de wedstrijd tussen Marlins en Cardinals onder meer tijdens batting practice het veld op.

Morgen keert de Europese selectie terug naar huis. De ploeg reist vanaf het vliegveld in Orlando terug naar Europa. De Nederlandse honkballers vliegen via Londen en komen vrijdag om 13.00 uur aan op luchthaven Schiphol.

Beste slagman

Bij MLB Europe werd Boyd Tuhumury (.435) met tien honkslagen de beste slagman dit toernooi. Hij leidde zijn ploeg bovendien in aantal binnengeslagen punten (7). Menno Lenting kwam tot acht hits (.400). Ruben Prins (.389), Oliver Severino van der Weijst (.333) en Max Draijer (.304) sloegen dit toernooi elk zeven hits. Julian Rip, net hersteld van een blessure, kwam tot een slaggemiddelde van .091. Draijer scoorde de meeste punten (6) voor MLB Europe.

Het Europese All Star Team, met een groot aantal spelers van Europese honkbalacademies, scoorde dit toernooi 44 punten en kreeg slechts dertien runs tegen. Het team kwam tot een slaggemiddelde van .307. De pitchers, waaronder Timo van Lingen en Gijs Timmer, kwamen samen tot een verdiende puntengemiddelde van 0.98 met 59 strikeouts in acht wedstrijden.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page