Yurendell de Caster terug in LMB

Yurendell de Caster is teruggekeerd in de Liga Mexicana de Béisbol (LMB). De 35-jarige honkballer van Curaçao heeft een overeenkomst getekend voor Piratas de Campeche. Hij begint aan zijn vierde seizoen in de Mexicaanse Triple A-competitie.

De Caster kwam eerder in vier seizoenen uit de Mexicaanse Triple A-competitie. In 2010 debuteerde hij voor Broncos de Reynosa, waarvoor hij in twee seizoenen 191 wedstrijden speelde. Hij kwam hierna ook nog uit voor Olmecas de Tabasco (2012) en Acereros de Monclova (2013).

Dit seizoen begon de Curaçaose profhonkballer als buitenvelder voor Toritos de Tijuana, dat uitkomt in de Liga Norte de Mexico. In deze onafhankelijke Mexicaanse profcompetitie speelde De Caster 47 wedstrijden met 49 honkslagen (.308). Hij kwam tot vier homeruns en sloeg 22 punten over de thuisplaat.

Ontslagen

Voor Piratas de Campeche is De Caster een welkome versterking. De club staat in de Liga Mexicana de Béisbol Sur met 34 nederlagen uit 65 wedstrijden op een teleurstellende zesde plaats. Alleen Rojos del Aguila de Veracruz (zevende) en Delfines de Ciudad del Carmen (achtste) staan lager.

De teleurstellende resultaten hebben er voor gezorgd dat deze week de contracten met buitenvelder Ruben Mateo en catcher Geronimo Gil werden ontbonden. Ook manager Dan Firova werd ontslagen. Roque Sanchez is aangesteld als interim. Hij leidde de club al twee keer eerder als tijdelijke vervanger. Samen met de komst van onder meer De Caster moet dit voor een nieuwe impuls zorgen bij de Mexicaanse club.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page