Albies en Kepler in Futures All Star Game

De pas achttienjarige Ozhaino Albies en de Duitse honkballer Max Kepler hebben een uitnodiging ontvangen voor de SiriusXM All-Star Futures Game, die zondag 12 juli wordt gehouden in het Great American Ball Park in Cincinnati. Albies is de eerste speler van Curaçao, die uit gaat komen voor het World Team sinds Jurickson Profar.

Major League Baseball heeft vandaag de selecties bekendgemaakt voor de SiriusXM All-Star Futures Game, de jaarlijkse strijd tussen de meest veelbelovende honkballers uit de Amerikaanse Minor League. Het US Team, met Amerikaanse honkballers, staat zondag 12 juli onder leiding van Ken Griffey Sr. De Amerikanen wonnen sinds 2010 al vijf keer op rij.

Het World Team wordt geleid door de Cubaanse Hall of Famer Tony Perez. Hij wordt daarmee de opvolger van de in Nederland geboren Bert Blijleven, die vorig jaar de manager voor het wereldteam was. Griffey Sr. en Perez waren ploeggenoten in de seizoenen 1975 en 1976, toen Cincinnati Reds de World Series won. De twee staan nu op zondag 12 juli in Cincinnati tegenover elkaar tijdens de zeventiende editie van de All-Star Futures Game.

Jongste speler

Tijdens het voorprogramma van de jaarlijkse All Star Game van Major League Baseball krijgt Perez de beschikking over korte stop Ozhaino Albies, die straks in het Great American Ball Park in Cincinnati de jongste speler wordt tijdens de All-Star Futures Game. Na onder meer Andrelton Simmons en Jurickson Profar is hij het nieuwe aanstormende Curaçaose talent. Deze week kwam Albies al uit in de South Atlantic League All Star Game.

De achttienjarige honkballer van Curaçao is nog maar bezig aan zijn tweede seizoen als profhonkballer voor Atlanta Braves. In 66 wedstrijden voor het Class A-team Rome Braves kwam hij tot een slaggemiddelde van .322 met 26 binnengeslagen punten en 22 gestolen honken. Vorig jaar sloot hij zijn eerste seizoen in de Rookie League zelfs af met een gemiddelde van .364.

Eerste Duitse speler

Door zijn prestaties is de kleine en snelle Albies nu de achtste speler geworden uit het Koninkrijk, die deel mag nemen aan de All-Star Futures Game. Xander Bogaerts (2012 en 2013), Jurickson Profar (2011 en 2012), Juan Carlos Sulbaran (2009), Shairon Martis (2008), Rick van den Hurk (2007), Wladimir Balentien (2006 en 2007) en Evert-Jan ‘t Hoen (1999) gingen hem al voor.

Naast Albies heeft ook onder meer Max Kepler een uitnodiging ontvangen voor de All-Star Futures Game. De 22-jarige Duitser komt momenteel als eerste honkman en buitenvelder uit voor het Double A-team Chattanooga Lookouts, waarvoor hij dit seizoen debuteerde. Kepler staat al sinds juli 2009 onder contract van Minnesota Twins.

Zeven landen

De in Berlijn geboren en opgegroeide honkballer is de eerste Duitse speler, die een uitnodiging heeft ontvangen voor de Futures Game. Daarnaast is hij na ’t Hoen, Van den Hurk en de Italiaan Alex Liddi (2009, 2010 en 2011) de vierde Europeaanse speler met een uitnodiging.

In het World Team vertegenwoordigen Albies (Curaçao) em Kepler (Duitsland) twee van in totaal zeven landen tijdens de zeventiende SiriusXM All-Star Futures Game in Cincinnati. Hofleverancier is de Dominicaanse Republiek met dertien spelers. De andere spelers uit het World Team komen uit Venezuela (5), Puerto Rico (3), Nicaragua and Chinese Taipei.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page