Eerste winst voor HCAW in tweede ronde

De honkballers van HCAW hebben vanavond hun eerste overwinning behaald in de tweede competitieronde. Na zes opeenvolgende nederlagen versloeg de Bussumse ploeg in Utrecht UVV met 4-8. Corendon Kinheim hield in Haarlem aansluiting op de top met een tie-break winst op L&D Amsterdam.

UVV, dat zijn kansen op de Play-Offs vanavond nog meer zag slinken, ging op het eigen Sportpark De Paperclip vanavond nog wel voortvarend van start en scoorde in zowel de eerste als tweede inning tweemaal. HCAW veerde echter knap op. In de zesde inning draaide de ploeg van hoofdcoach Ralph Milliard de 4-2 achterstand om in een 4-5 voorsprong. Na twee hits en een veldfout sloeg Rossini Frolijk met volle honken een tweehonkslag. Daarmee stuurde hij alle drie zijn ploeggenoten over de thuisplaat.

Een inning later profiteerde HCAW van onder meer drie vrije lopen om nog eens drie keer te scoren en de winst definitief naar zich toe te trekken. Pitcher Sander Helmendach kreeg de winst op zijn naam. Zijn opvolger Steven van Groningen de save.

Homerun

L&D Amsterdam sloeg vanavond meer honkslagen (10-8) dan Corendon Kinheim, maar vertrok na tien innings met lege handen uit Haarlem. Bij een 1-4 achterstand leek Corendon Kinheim al in de zevende inning de wedstrijd te beslissen na onder meer een driepunten-homerun van Mervin Gario. De 6-4 voorsprong werd een slagbeurt later echter direct teniet gedaan door een homerun van Bas Nooij, waarop ook Nick Urbanus (2 uit 4) kon scoren.

Zodoende moest er een verlenging aan te pas komen om een winnaar aan te kunnen wijzen. Kinheim hield zijn Amsterdamse tegenstander puntloos, nadat Kenny Berkenbosch met één man uit een harde bal richting derde honkman Mervin Gario sloeg, die in zijn eentje een eenvoudig dubbelspel kon maken. Kinheim bleek in de tie-break succesvoller. Met volle honken sloeg Dudley Leonora een honkslag voor de 7-6 winst.

Mild

Vaessen Pioniers besliste het duel tegen DSS in twee innings tijd. In de vijfde inning openden de Hoofddorpse honkballers met twee runs de score. Een inning later was het al 7-0 voor de thuisploeg, die vanavond tot tien honkslagen kwam. Uiteindelijk won Vaessen Pioniers met een 8-0 shut-out. Pitcher Ricardo Hernández (5-3-3-0) stond in zeven innings geen enkel punt toe.

In Dordrecht hield Curaçao Neptunus zijn eerste plaats in het klassement vast met een 3-9 overwinning op Mampaey The Hawks. Bij een 3-2 achterstand scoorde de ploeg viermaal in de vierde inning. Shurman Marlin sloeg met één van de drie Rotterdamse tweehonkslagen twee man binnen. Niettemin bleef Curaçao Neptunus mild voor zijn tegenstander. De Rotterdammers sloegen zeventien honkslagen, maar hielden het verschil beperkt tot 3-9. Benjamin Dille sloeg met vier honkslagen in vijf slagbeurten twee punten binnen en scoorde zelf ook tweemaal.

Uitslagen

Corendon Kinheim – L&D Amsterdam: 7-6 (10 innings)
Mampaey The Hawks – Curaçao Neptunus: 3-9
Vaessen Pioniers – DSS: 8-0
UVV – HCAW: 4-8

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page