Nieuwe stichting moet honkbalbanden verder aanscherpen

Een nog hechtere band tussen Nederland en Curaçao, plus een positieve stimulans voor het honkbal op Curaçao. Dat zijn de voornaamste doelen van de pas opgerichte Curaçao Baseball Development Foundation (CBDF). Bij de nieuwe stichting zijn onder meer voormalig Major Leaguers Hensley Meulens en Robert Eenhoorn betrokken.

Het Curaçaose honkbal heeft de afgelopen jaren in belangrijke mate bijgedragen aan het internationale succes van de Nederlands Koninkrijksteam, zoals de wereldtitel in 2011, de halve finale in de World Baseball Classic in 2013 en de Europese titel in 2014. Aan de andere kant heeft de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond (KNBSB) spelers uit Curaçao een platform geboden om op het internationale podium hun talenten te etaleren. Spelers als Andrelton Simmons, Kenley Jansen en Didi Gregorius zijn inmiddels uitgegroeid tot sterren in de Amerikaanse profcompetitie Major League Baseball.

Met de oprichting van de CBDF wordt de volgende stap gezet om een nog hechtere band te creëren, met voordelen op alle niveaus voor het honkbal op Curaçao en het Nederlands Koninkrijksteam. Er is een nieuwe structuur gecreëerd op Curaçao die het vertrouwen geniet van zowel initiatiefnemer KNBSB als de Curaçaose honkbalfederatie (Febeko).

Major League Baseball

Hensley Meulens en Robert Eenhoorn zullen ook betrokken zijn bij de CBDF.

Hensley Meulens en Robert Eenhoorn zullen ook betrokken zijn bij de CBDF.

De nieuwe stichting heeft zich ten doel gesteld de ontwikkeling van het honkbal op Curaçao te stimuleren en er het maximale uit te halen. De CBDF probeert dit te bereiken door bondgenootschappen aan te gaan met organisaties op Curaçao en in het buitenland, die mee kunnen helpen aan de ontwikkeling van de sport. Zowel de KNBSB als de FEBEKO zijn vaste partner in de CBDF. Het is niet uitgesloten dat Major League Baseball ook een bijdrage gaat leveren.

Het bestuur van de CBDF bestaat uit voorzitter Philip Elhage, vice-voorzitter Kenneth Gijsbertha, penningmeester Andy Nicolaas, secretaris Romulo Irausquin en bestuurslid Arthur Adams. De leden van de Technische Commissie zijn Hensley Meulens en Ben Thijssen. De Advies Commissie bestaat uit Armin Konket en Robert Eenhoorn.

Geïnvesteerd

De afgelopen jaren is al op verschillende fronten geïnvesteerd in een verdere samenwerking tussen Nederland en Curaçao. Onder meer bij de oprichting van de Dutch Caribbean Baseball Academy. Ook is het World Port Tournament een overeenkomst aangegaan, waardoor het nationale team van Curaçao de komende drie edities in Rotterdam één van de deelnemers zal zijn.

De nieuwe stichting CBDF biedt profhonkballers van het eiland onder meer mogelijkheden en faciliteiten om na hun reguliere seizoen gezamenlijk op Curaçao te trainen. De afgelopen jaren bereidt deze groep honkballers zich op deze wijze al voor op het nieuwe seizoen.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page