Profdebuut voor pitcher Matz Schütte

De zeventienjarige Matz Schütte heeft zijn officiële debuut gemaakt als profhonkballer. Gisteren gooide de pitcher uit Almere tegen GCL Orioles zijn eerste wedstrijd voor het Rookie League-team van Minnesota Twins. Hij kwam als reliever vanaf de zevende inning maar liefst vier innings in actie en stond geen enkel punt toe.

Schutte tekende al in september 2014 een profcontract bij Minnesota Twins. Op verzoek van Minnesota Twins vertrok hij in oktober voor vier maanden naar Australië. Daar gooide hij voor Doncaster Dragons in de Baseball Victoria Summer League. Afgelopen april vertrok de jonge honkballer naar Florida om zich voor te bereiden op de start van de Amerikaanse profcompetitie.

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen verscheen Schütte al in een aantal oefenwedstrijden op de heuvel. Nadat hij in zijn eerste oefenwedstrijd in twee innings drie hits en één punt tegen had gekregen, stond hij in de daaropvolgende drie wedstrijden in vier innings geen enkele honkslag meer toe en gooide hij bovendien drie keer drie slag. Aan het lange oefenseizoen kwam deze week een einde door de start van de Gulf Coast Rookie League.

Serie

Daarin begon GCL Twins het seizoen met een serie van vier wedstrijden tegen Baltimore Orioles, waarvoor onder meer de internationals Jonatan Isenia en Wendell Floranus uitkomen. Na een 0-2 en een 1-5 overwinning werd door GCL Twins gisteren in het derde duel met 8-5 gewonnen. Schütte kwam in de zevende inning op de heuvel bij een 2-5 achterstand voor zijn ploeg. Hij debuteerde met een strikeout en twee snelle grondballen. Uiteindelijk kwam Schütte in vier innings tot twee keer drie slag en kreeg hij alleen een honkslag tegen in de negende en tiende inning.
Inmiddels had zijn ploeg in de negende inning de stand in evenwicht gebracht en trok GCL Twins via drie runs in de elfde inning opnieuw de winst naar zich toe.

Schütte is de tweede Nederlandse honkballer die deze maand zijn profdebuut heeft gemaakt. Eerder ging Paul Brands hem al voor. Bij het team van Minnesota Twins in de Gulf Coast League is Schütte ploeggenoot van derde honkman Ruar Verkerk. Hij speelde tot dusver één wedstrijd en kwam daarin tot één honkslag (.250).

Misja Harcksen

Vorige week ging ook de Arizona Rookie League al van start. Daarin begon pitcher Misja Harcksen voor AZL Dodgers  zaterdag zijn nieuwe seizoen. Harcksen kende een sterke start en speelde tot dusver twee wedstrijden en gooide in 1 2/3 inning drie keer drie slag. Hij stond geen honkslagen en geen punten toe.

Bij AZL Dodgers is Harcksen de ploeggenoot van de achttienjarige Curaçaose honkballers Shakir Albert (.077) en Hendrik Clementina (.333), die beiden vorig jaar uitkwamen in de Dominicaanse zomercompetitie.

Milan Post

Ook catchers Danny Arribas en Milan Post zijn inmiddels het seizoen begonnen. Beide spelers verdienden bij hun profclub een promotie. De 22-jarige Arribas werd toegewezen aan West Virginia Black Bears, dat uitkomt in de Class A New York-Penn League. Nog niet eerder kwam de honkballer uit de organisatie van Pittsburgh Pirates de afgelopen vier seizoenen uit op Single A-niveau. Arribas speelde tot dusver vier wedstrijden (.286) en sloeg maandag zijn zesde homerun uit zijn profloopbaan.

Post kon zich melden bij Helena Brewers, het Rookie League-team van Milwaukee Brewers. Vorig jaar speelde de 21-jarige honkballer uit Diemen nog voor AZL Brewers. Post begon het seizoen eveneens goed en sloeg in zijn eerste vijf wedstrijden vier honkslagen (.211) en scoorde tweemaal.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page