Drie homeruns op rij voor Schoop

Jonathan Schoop is terug. En hoe! In drie wedstrijden tijd sloeg de 23-jarige Curaçaose binnenvelder drie homeruns voor het Double A-team Bowie Baysox. Daarmee lijkt een rentree in de Major League voor de international aanstaande.

Schoop maakte vorige week vrijdag voor het eerst zijn rentree op het veld. Hij kwam voor zijn rehab assignment in actie voor Bowie Baysox, het Double A-team van Baltimore Orioles.

Met zijn rentree kwam een einde aan een lange periode van blessureleed. Al sinds 17 april staat de international aan de kant. Op die dag struikelde hij in een wedstrijd van Baltimore Orioles tegen Boston Red Sox over eerste honkman Mike Napoli heen. Daarbij liep Schoop een zware blessure op.

Diagnose

De diagnose luidde een gedeeltelijke scheur in de binnenband van zijn rechterknie en een verstuikte achterste kruisband. Tot dat moment had Schoop negen wedstrijden gespeeld (.259) met drie homeruns en 27 binnengeslagen punten. Uiteindelijk zou Schoop bijna twee maanden van het seizoen missen.

Vorige week begon hij aan zijn revalidatie bij Bowie Baysox. Schoop begon voor deze club met drie strikeouts in zijn eerste wedstrijd en sloeg zelfs geen honkslag in zijn eerste acht slagbeurten. Maar inmiddels heeft hij zijn slag te pakken. In zijn laatste veertien slagbeurten kwam hij tot zes honkslagen en zes binnengeslagen punten. Bovendien sloeg hij een homerun in elk van zijn drie laatste wedstrijden.

Broer

Het waren de eerste wedstrijden in de Double A Eastern League voor Schoop sinds 2012. Vorig jaar speelde de honkballer van Curaçao het gehele seizoen in de Major League. Voor Baltimore Orioles speelde hij 137 wedstrijden, op vier ploeggenoten na de meeste van dat seizoen. Hij kwam tot zestien homeruns en een slaggemiddelde van .209.

Bij het Double A-team van Baltimore Orioles is Jonathan Schoop zijn oudere broer Sharlon Schoop misgelopen. Hij speelde dit seizoen al 27 wedstrijden voor de club uit Bowie, maar werd vorige week voor de tweede keer dit seizoen overgeheveld naar het Triple A-team Norfolk. Mogelijk dat Jonathan en Sharlon Schoop later deze maand alsnog de kans krijgen om samen in de International League te spelen voor Norfolk Tides.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page