Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam opnieuw bovenaan

Nadat Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam zich in de eerste competitieronde al als eerste twee ploegen hadden geplaatst voor de Play-Offs, staan beide teams nu ook in de tweede competitieronde bovenaan. Neptunus bleef deze week ongeslagen, terwijl L&D Amsterdam twee belangrijke overwinningen boekte op Corendon Kinheim.

Het verschil met de concurrentie liep door deze resultaten deze week verder op. Niet alleen door de twee nederlagen van Kinheim, maar ook doordat Vaessen Pioniers zich zaterdag verslikte in een sterk spelend DSS. Vooralsnog hoeven Vaessen Pioniers en Corendon Kinheim zich voor een plaats in de Play-Offs alleen zorgen te maken om UVV en DSS. Het verschil met deze teams in het klassement bedraagt nog altijd minimaal vier punten.

Curaçao Neptunus – Mampaey The Hawks

Waren de honkballers van Curaçao Neptunus donderdag nog mild voor Mampaey The Hawks, twee dagen later was er van enige coulance niets meer te merken. In zeven innings tijd ramde de Rotterdamse ploeg maar liefst 26 honkslagen bij elkaar, waarvan tien goed waren voor extra honken.
Mampaey The Hawks, dat via drie runs in de tweede en derde inning nog dapper een 6-1 voorsprong had genomen, kreeg in de vierde inning dertien honkslagen om zijn oren. Daarop kon Neptunus maar liefst twaalfmaal scoren. Twee innings later liepen er nog eens negen binnen. Uiteindelijk walste Neptunus met 6-25 over de arme honkballers uit Dordrecht heen.

De derde wedstrijd uit de serie leverde een 9-1 winst op. Curaçao Neptunus scoorde zijn punten in de tweede (viermaal) en vijfde inning (vijfmaal). Winnend pitcher werd Orlando Yntema (10-2-7-0 in zeven innings).
Pas nadat Loek van Mil op de heuvel was gekomen, kon Mampaey The Hawks een shut-out voorkomen. Via honkslagen van Gregory Trinidad en Louie-Jay Sienders kon Kevin van Veen (vier wijd) de eer voor zijn ploeg redden.

L&D Amsterdam – Corendon Kinheim

Met de dubbele winst van dit weekeinde op Mampaey The Hawks blijft Curaçao Neptunus het klassement aanvoeren. Zowel in de tweede competitieronde als in het totaalklassement. In beide gevallen heeft de Rotterdamse ploeg twee punten voorsprong op L&D Amsterdam. Die Amsterdamse ploeg deed deze week zeer goede zaken door tweemaal concurrent Kinheim te verslaan.
Bij een 0-2 voorsprong ramde Nick Urbanus zaterdag met volle honken de bal over de omheining voor zijn eerste homerun in de hoofdklasse. Zijn grandslam-homerun maakte een einde aan het laatste beetje hoop dat Corendon Kinheim nog koesterde op een tweede overwinning. De Amsterdammers wonnen uiteindelijk met 2-7. Voor L&D Amsterdam gooide Kevin Heijstek (6-4-4-1) een complete wedstrijd.

DSS was zaterdag te sterk voor Vaessen Pioniers.

DSS was zaterdag te sterk voor Vaessen Pioniers.
Foto: © Robert Bos

Zondag sloegen Dashenko Ricardo (vierde inning) en Bryan Engelhardt (vijfde inning) solohomeruns voor Corendon Kinheim, maar konden zij hun ploeg niet aan de winst helpen. Aanvallend bleek L&D Amsterdam met dertien hits effectiever. Vanaf de vierde inning scoorden de Amsterdammers in drie slagbeurten zeven punten voor een 7-3 winst.
De vierde inning opende de thuisploeg in zeven pitches tijd met een tweehonkslag van Kenny Berkenbosch (2 uit 4), een driehonkslag van Remco Draijer (2 uit 4) en een tweehonkslag van Bas Nooij (3 uit 4). Een inning later sloeg Draijer ook zijn tweede tweepitter van dit duel.

DSS – Vaessen Pioniers

Pitchers Jorn van Ingen en Tim Halderman gooiden zaterdag voor DSS samen tien keer drie slag en stonden maar zes honkslagen toe aan de slagploeg van Vaessen Pioniers. Pas in de negende inning kon de Hoofddorpse ploeg voor het eerst scoren toen Taylor Clemensia met een homerun twee punten binnensloeg en de eindstand bepaalde op 2-8.

Het was de eerste homerun voor Clemensia in de hoofdklasse. In de slagbeurt daarvoor had ook Mark Smit zijn eerste homerun in de hoofdklasse geslagen. Zijn bal bleef echter binnen de omheining, maar de inside-the-park homerun was wel goed voor drie punten. Het was zelfs de eerste homerun voor DSS dit seizoen. Het was de bekroning van een sterke wedstrijd voor de Haarlemse ploeg, die al in de vierde inning op een 0-3 voorsprong kwam en die niet meer uit handen gaf.

Zondag ontsnapte Pioniers pas in de slotfase aan een tweede nederlaag. Bij een 1-1 gelijke stand sloeg Daniel Fernandes met een solohomerun zijn ploeg naar de winst. In de vierde inning had Fernandes na zijn tweehonkslag ook al het eerste Hoofddorpse punt gescoord. Toen werd hij binnengeslagen door een opofferingsslag van Quintin de Cuba. Die sloeg op zijn beurt de bal in de negende inning ook over de hekken voor de 1-3 winst. Beide ploegen kwamen dit duel tot zeven honkslagen.

HCAW – UVV

UVV won dit weekeinde beide wedstrijden van HCAW.

UVV won dit weekeinde beide wedstrijden van HCAW.
Foto: © Jan Kruijdenberg

De wedstrijd tussen HCAW en UVV werd zaterdag een pitchersduel tussen Maickel Rietel (3-2-4-0) en Jim Ploeger (7-4-1-0). Ploeger nam zelfs een no-hitter mee de zevende inning in, voordat Emersson Paula de eerste honkslag voor HCAW sloeg. Mede daardoor bleef het duel zeven innings lang puntloos. Pas nadat Rietel op de heuvel werd afgelost, kon UVV toeslaan. Door vier hits en een veldfout kon de Utrechtse thuisploeg driemaal scoren. Dat was voldoende voor de winst, want in de laatste inning hield Oscar Meuris de shut-out intact.

De pitchers Ian Delamarre, Jerremyh Angela en Oscar Meuris hielpen UVV ook zondag aan een winst. Delamarre (2-1-4-2) stond in zeven innings slechts vier honkslagen toe. Zijn opvolgers kregen in de laatste twee innings zelfs geen hit meer tegen.
Tony Enos opende voor UVV de scoren in de eerste inning op een tweehonkslag van Dennis de Quint. Na een gelijkmaker van Brian Biezen scoorde Dennis Ribbens punten in de derde en zevende inning voor een beslissende 1-3 voorsprong. HCAW scoorde hierna alleen nog nadat Rossini Frolijk in de zevende inning een solohomerun had geslagen.

Uitslagen tiende speelronde

Corendon Kinheim – L&D Amsterdam: 7-6 (10 innings)
Corendon Kinheim – L&D Amsterdam: 2-7
L&D Amsterdam – Corendon Kinheim: 7-3

Mampaey The Hawks – Curaçao Neptunus: 3-9
Mampaey The Hawks – Curaçao Neptunus: 6-25 (7 innings)
Curaçao Neptunus – Mampaey The Hawks: 9-1

Vaessen Pioniers – DSS: 8-0
Vaessen Pioniers – DSS: 2-8
DSS – Vaessen Pioniers: 1-3

UVV – HCAW: 4-8
UVV – HCAW: 3-0
HCAW – UVV: 2-4

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page