Kostbaar protest voor UVV

Het protest dat UVV donderdag 28 mei heeft ingediend tijdens de wedstrijd tegen Mampaey The Hawks, is de Utrechtse club vanavond duur komen te staan. The Hawks wraakte zich met een 3-4 winst. In Rotterdam versloeg L&D Amsterdam koploper Curaçao Neptunus om de gedeelde eerste plaats in handen te krijgen.

De wedstrijd tussen UVV en Mampaey The Hawks moest vanavond deels worden overgespeeld, nadat UVV door de protestcommissie in het gelijk was gesteld. De Utrechtse club had een protest ingediend tegen een beslissing van de scheidsrechter in de vierde inning van die wedstrijd. Dat gebeurde nadat een speler van Mampaey The Hawks een honkslag had geslagen met een ongerechtigde knuppel.

Hierdoor moest het duel uit de eerste competitieronde vanavond vanaf de vierde inning bij een 0-3 voorsprong voor Mampaey The Hawks worden overgespeeld. Daarmee werd het 9-9 gelijkspel uit de boeken geschrapt.

Duur

Julian Goins scoorde het vierde punt voor Mampaey The Hawks.

Julian Goins scoorde het vierde punt voor Mampaey The Hawks.
Foto: © Jan Kruijdenberg

Het punt dat UVV uiteindelijk op 28 mei aan het duel tegen Mampaey The Hawks had overgehouden, bleek vandaag zeer duur. Het lukte UVV tegen de hekkensluiter niet andermaal om er minimaal een gelijkspel uit te slepen.

Mampaey The Hawks vergrootte het verschil vanavond in Utrecht in de zesde inning tot 0-4 na een punt van Julian Goins. En dat was teveel voor UVV om te overbruggen. Via drie hits in zowel de zevende als achtste inning kwam de thuisploeg nog wel terug tot 3-4, maar Mampaey The Hawks wist zijn voorsprong vast te houden en kon zodoende zijn derde overwinning uit de eerste competitieronde bijschrijven.

Einde

Benjamin Dille is net te laat om Remco Draijer uit te tikken.

Benjamin Dille is net te laat om Remco Draijer uit te tikken.
Foto: © Robert Bos

Met de winst voor Mampaey The Hawks kwam nu eindelijk toch een einde aan de eerste competitieperiode. De einduitslag had voor het klassement in de eerste periode echter geen gevolgen meer.

In Rotterdam kwamen vanavond ook Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam in actie voor één van hun onderlinge wedstrijden uit de tweede ronde. Vorige week won de Rotterdamse landskampioen nog met 4-2. Vanavond waren de rollen omgedraaid.

Rob Cordemans (5-1-6-1) gooide voor de Amsterdammers de complete wedstrijd. Hij stond alleen in de derde inning een punt toe toen Shaldimar Daantji kon profiteren van een veldfout. Die 1-0 achterstand poetste L&D Amsterdam weg met tweehonkslagen van Kenny Berkenbosch in de vierde en van Patrick Bok in de zevende inning. Uiteindelijk maakten de Amsterdamse honkballers er 1-4 van na punten in de achtste en negende inning.

Uitslagen

Curaçao Neptunus – L&D Amsterdam: 1-4
UVV – Mampaey The Hawks: 3-4

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page