Legito en Veltkamp in WPT-selectie Curaçao

Vier spelers die in eerder uitkwamen voor het nationale Nederlandse team, spelen deze maand in Rotterdam tijdens het World Port Tournament voor Curaçao. De meest opvallende naam is Raily Legito. Ook Corendon Kinheim-speler Nick Veltkamp keert terug in de ploeg van Curaçao.

De Curaçaose binnenvelder Raily Legito speelde sinds 1999 in dertien seizoenen 249 interlands voor het Nederlands team. In februari 2012 beëindigde Legito interlandloopbaan. Zijn debuut voor Oranje was tijdens het World Port Tournament in 1999. Zestien jaar later maakte hij nu op hetzelfde toernooi ook zijn debuut voor de nationale ploeg van Curaçao.

Curaçao Neptunus-speler Legito is één van de twee spelers uit de Nederlandse hoofdklasse in de nationale ploeg voor Curaçao. De andere is pitcher Nick Veltkamp, die tijdens de vorige editie van het World Port Tournament in 2013 ook al zijn opwachting maakte voor Curaçao. Ook Veltkamp kwam eerder al uit voor het Nederlands team.

Profhonkbal

Dat geldt eveneens voor pitcher Jonathan Balentina en binnenvelder Shurendell Mujica. Balentina was één van de spelers uit de selectie van manager Hensley Meulens tijdens de World Baseball Classic van 2013. Mujica maakte vorig jaar nog deel uit van Oranje tijdens de Haarlemse Honkbalweek.

Het nationale team van Curaçao staat deze editie van het World Port Tournament onder leiding van Raymond van Gurp, die vorig jaar met St. Maria Pirates kampioen werd in de competitie van Curaçao. Van Gurp heeft de beschikking over diverse spelers met ervaring in het Amerikaanse profhonkbal, zoals Ulrich Snijders, Raywendley van Gurp, Quincy Ascencion, Levi Carolus, Kelvin Silvania en Rojean Cleofa.

Beste slagmannen

Shurendell Mujica in actie voor Nederland tijdens de Haarlemse Honkbalweek van 2014.

Shurendell Mujica in actie voor Nederland tijdens de Haarlemse Honkbalweek van 2014.
Foto: © Rob Jelsma

Met Eldrion Regina en Mujica heeft manager Raymond van Gurp twee van de beste slagmannen van de competitie van Curaçao binnen zijn selectie. Mujica (.482) leidt de competitie met 27 honkslagen, vijf driehonkslagen en 23 gescoorde punten. Regina kwam in zijn eerste twaalf wedstrijden voor St. Maria Pirates tot een gemiddelde van .458. Regina speelde in het verleden voor de Rotterdamse clubs Sparta/Feyenoord en Neptunus in de Nederlandse hoofdklasse. Beste pitcher op dit moment is Evenon Martis, die voor St. Maria Pirates in acht wedstrijden (13 1/3 inning) twaalf keer drie slag gooide en tot dusver geen enkel verdiend punt toestond.

Curaçao start het World Port Tournament op zaterdag 18 juli met een wedstrijd tegen Japan. Een dag later staan Legito en Veltkamp tegenover hun oude nationale ploeg als Curaçao speelt tegen Nederland. Het wordt de vierde keer dat Curaçao deelneemt aan het World Port Tournament. Eerder was de ploeg al van de partij in 1991, 2011 en 2013. Tijdens deze drie edities eindigde Curaçao op de vierde plaats. In 2011 zorgde Curaçao voor een verrassing door Cuba met 6-4 te verslaan. Twee jaar geleden werd met 2-3 gewonnen van Nederland.

Selectie

Pitchers (11):
Sherwenne Antersijn (Royal Scorpions)
Jonathan Balentina (St. Maria Pirates)
Roderick Eustatius (St. Maria Pirates)
Claysandy Hariquez (St. Maria Pirates)
Raydel Isabella (St. Maria Pirates)
Ramses Jamanika (St. Rosa Indians)
Ruderly Manuel (Wild Cats)
Richene Martina (Royal Scorpions)
Evenon Martis (St. Maria Pirates)
Johan Rifaela (St. Maria Pirates)
Nick Veltkamp (Corendon Kinheim)

Catchers (2):
Ulrich Snijders (St. Maria Pirates)
Ramiro Balentina (St. Maria Pirates)

Binnenvelders (6):
Raily Legito (Curaçao Neptunus)
Johnny Gregorius (St. Maria Pirates)
Djionny Joubert (St. Maria Pirates)
Kelvin Silvania (St. Maria Pirates)
Raywendley van Gurp (St. Maria Pirates)
Shurendell Mujica (Wild Cats)

Buitenvelders (5):
Curtney Doran (St. Maria Pirates)
Quincy Ascencion (St. Maria Pirates)
Levi Carolus Jr. (Wild Cats)
Rojean Cleofa (Wild Cats)
Eldrion Regina (St. Maria Pirates)

Technische staf:
Raymond van Gurp – manager
Roberto Meireles – pitching-coach
Vernon Isabella – trainer
Ramsey Betorina – assistent-coach
Richard Obispo – assistent-coach
Franklin Confesor – assistent-coach
Melfried Comenencia – bench-coach
Robert Duncan – masseur

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page