Christian Diaz opgenomen in selectie voor WPT

Landskampioen Curaçao Neptunus is met tien spelers de hofleverancier voor de nationale Nederlandse ploeg, die vanaf zaterdag 18 juli deelneemt aan het World Port Tournament. In de selectie van bondscoach Steve Janssen zijn Christian Diaz en Dudley Leonora de enige debutanten.

De Nederlandse honkbal- en softbalbond KNBSB heeft vandaag de selectie bekendgemaakt die deze maand gaat deelnemen aan het World Port Tournament. In de nationale ploeg zijn verder hoofdklassespelers opgenomen van Corendon Kinheim (5), L&D Amsterdam (4), Vaessen Pioniers (3) en UVV (1).

Nieuwkomer Christian Diaz is dit jaar begonnen aan zijn tweede seizoen in de hoofdklasse. Vorig jaar maakte de Arubaanse honkballer zijn debuut voor AdoLakers, waarvoor hij in de reguliere competitie toen tot een slaggemiddelde kwam van .338. Nadat de Haagse ploeg was opgeheven, maakte Diaz in februari de overstap naar Curaçao Neptunus.

Beste slagman

Bij deze Rotterdamse ploeg heeft de 26-jarige Diaz zich de afgelopen maanden ontwikkeld tot één van de beste slagmannen van de Nederlandse competitie. Hij kwam in 29 wedstrijden tot een slaggemiddelde van .396. Hij leidt bovendien de hoofdklasse in aantal tweehonkslagen (11). Daarmee kon bondscoach Steve Janssen niet meer om de Arubaanse honkballer heen.

De linkshandige slagman is één van de twee debutanten, die door Steve Janssen zijn opgeroepen voor het nationale A-team. De andere is Dudley Leonora. De binnenvelder van Sint-Maarten speelt dit seizoen voor Corendon Kinheim zijn eerste seizoen in de hoofdklasse. Vorig jaar kwam Leonora al wel uit voor het Nederlandse Koninkrijksteam op het U21 wereldkampioenschap in Taiwan. Eerder speelde hij al een aantal seizoenen in de proforganisatie van Baltimore Orioles.

Duitse Bundesliga

Loek van Mil (Curaçao Neptunus).

Loek van Mil (Curaçao Neptunus).
Foto: © Rob Jelsma

Tijdens het World Port Tournament keert verder Loek van Mil voor het eerst sinds de World Baseball Classic in 2013 terug in de nationale ploeg. De lange pitcher speelde de afgelopen seizoenen als profhonkballer in de Verenigde Staten en Japan. Momenteel komt hij uit voor landskampioen Curaçao Neptunus.

Van Mil is één van de maar liefst vijftien voormalig profhonkballers waarover bondscoach Steve Janssen deze maand in Rotterdam de beschikking heeft. Ook Mike Bolsenbroek maakt opnieuw deel uit van Oranje. De pitcher, die tijdens het laatste Europees kampioenschap nog een perfect game gooide tegen Griekenland, komt dit seizoen in de Duitse Bundesliga uit voor Regensburg Legionäre. In de Duitse competitie heeft de Nederlander momenteel op twee na het beste verdiende puntengemiddelde (2.10) en op één speler na de meeste strikeouts (81 in 68 2/3 inning).

Titel

Nederland start het World Port Tournament zaterdagavond 18 juli met een wedstrijd tegen Chinese Taipei. Een dag later wordt in de middag de wedstrijd tegen Curaçao gespeeld. Hierna volgen nog wedstrijden tegen Cuba (dinsdag 21 juli) en Japan (woensdag 22 juli), voordat op donderdag 23 juli de Play-Offs van start gaan.

Tijdens de vijftiende editie van het World Port Tournament verdedigt Cuba zijn titel. De Cubanen waren twee jaar geleden in de finale met 4-0 te sterk voor Nederland. Daarmee werd de nationale Cubaanse ploeg voor de zesde keer winnaar van het toernooi in Rotterdam. Japan keert voor het eerst sinds 2009 terug op het World Port Tournament.

Selectie

Pitchers (11):
Arshwin Asjes (Corendon Kinheim)
Mike Bolsenbroek (Regensburg Legionaire)
Rob Cordemans (L&D Amsterdam)
Bayron Cornelisse (Vaessen Pioniers)
Berry van Driel (Curaçao Neptunus)
Kevin Heijstek (L&D Amsterdam)
Kevin Kelly (Curaçao Neptunus)
Diegomar Markwell (Curaçao Neptunus)
Loek van Mil (Curaçao Neptunus)
Tom Stuifbergen (Corendon Kinheim)
Orlando Yntema (Curaçao Neptunus)

Catchers (3):
Gianison Boekhoudt (Curaçao Neptunus)
Quintin de Cuba (Vaessen Pioniers)
Dashenko Ricardo (Corendon Kinheim)

Binnenvelders (6):
Michael Duursma (L&D Amsterdam)
Dwayne Kemp (Curaçao Neptunus)
Dudley Leonora (Corendon Kinheim)
Stijn van der Meer (Curaçao Neptunus)
Kevin Moesquit (Corendon Kinheim)
Nick Urbanus (L&D Amsterdam)

Buitenvelders (4):
Shaldimar Daantji (Curaçao Neptunus)
Christian Diaz (Curaçao Neptunus)
Gilmer Lampe (UVV)
Danny Rombley (Vaessen Pioniers)

Technische staf:
Steve Janssen – bondscoach
Mike Hartley – pitching-coach
Ben Thijssen – derde honkcoach
Evert-Jan ’t Hoen – eerste honkcoach
Sidney de Jong – bench-coach
Wim Martinus – bullpen-coach
Rob Tamminga – fysiotherapeut
Pepijn van Ingen – fysiotherapeut
Ton Meiresonne – materiaalman
Peter Meijers – teammanager

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page