HCAW en Kinheim opnieuw in balans

HCAW heeft voor de tweede keer dit seizoen Corendon Kinheim op een gelijkspel weten te houden. Bijna twee maanden nadat het in Haarlem al 5-5 werd, bleven de twee teams vanavond in Bussum opnieuw in balans: 2-2. UVV won wel en kruipt daardoor iets dichterbij de cruciale vierde positie.

De wedstrijden uit de hoofdklasse hadden vandaag na de tropische zomerdag te kampen met regen en onweer. Mede daardoor wisten alleen Curaçao Neptunus en Vaessen Pioniers hun wedstrijd helemaal uit te spelen. De andere duels moesten voortijdig worden beëindigd.

HCAW profiteerde daar optimaal van en wist een punt uit de wedstrijd tegen Corendon Kinheim over te houden. In die wedstrijd kwam de Haarlemse ploeg in de vijfde inning op voorsprong nadat Bryan Engelhardt (tweehonkslag) en Jeffrey Arends (honkslag) allebei een punt hadden binnengeslagen.
HCAW hield echter meteen aansluiting bij zijn tegenstander. Na vrije lopen voor Max Clarijs en Rikkert Kempen sloeg Roy Seltenrijch in de gelijkmakende slagbeurt beide spelers binnen met een tweehonkslag. Een inning later moest de wedstrijd door onweer worden beëindigd.

Geslonken

Het leverde het tweede gelijkspel uit de hoofdklasse van dit seizoen op. En voor de tweede keer in de wedstrijd tussen Corendon Kinheim en HCAW. Door het puntverlies ziet de Haarlemse ploeg nu UVV steeds dichterbij komen. Het verschil tussen beide teams is inmiddels geslonken tot drie punten.

In Haarlem boekte UVV een 4-8 overwinning op DSS en verwisselde daarmee van positie met de Haarlemse nummer vijf. DSS sloeg vanavond tien honkslagen, maar liet ook elf lopers achter op de honken. UVV bleek zodoende een stuk effectiever. Vanaf het moment dat Mike Bazuin met een tweehonkslag zijn ploeg in de eerste slagbeurt op een 0-2 voorsprong bracht, gaf UVV de leiding niet meer uit handen.

Shut-out

Curaçao Neptunus boekte een zege tegen Vaessen Pioniers.

Curaçao Neptunus boekte een zege tegen Vaessen Pioniers.
Foto: © Robert Bos

Voor Curaçao Neptunus legde vanavond pitcher Diegomar Markwell (2-0-2-0) zes innings lang de slagploeg van Vaessen Pioniers aan banden. Hij legde daarmee de basis voor een 7-0 shut-out. De Rotterdamse ploeg profiteerde met name in de beginfase van zes vrije lopen van pitcher Reggie Bomberg om in drie innings tijd een 5-0 voorsprong te nemen. Christian Diaz, die gisteren werd opgenomen in de selectie van het Nederlands team, scoorde vanavond drie van de zeven Rotterdamse punten.

Twee dagen nadat L&D Amsterdam middels winst tegen Curaçao Neptunus de koppositie in het totaalklassement van de hoofdklasse had overgenomen, verdedigden de Amsterdamse honkballers deze eerste plaats in de wedstrijd tegen Mampaey The Hawks. Ook deze twee teams moesten door de weersomstandigheden vroegtijdig de kleedkamers opzoeken. Pitchers Dennis Burgersdijk en Robin Schel hielden hun tegenstanders op twee honkslagen, terwijl de Amsterdammers zelf via elf hits in zes innings tijd uitliepen naar een 6-1 voorsprong.
Nick Urbanus bracht in de zesde inning de eindstand op het scorebord, toen hij op spectaculaire wijze de thuisplaat wist te stelen nadat Jesse Aussems vier wijd had gekregen.

Uitslagen

L&D Amsterdam – Mampaey The Hawks: 6-1 (6 1/2 inning)
Curaçao Neptunus – Vaessen Pioniers: 7-0
HCAW – Corendon Kinheim: 2-2 (6 innings)
DSS – UVV: 4-8 (7 innings)

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page