Pioniers tweemaal te sterk voor Neptunus

Vaessen Pioniers heeft dit weekeinde twee belangrijke overwinningen geboekt. De Hoofddorpse honkballers verpletterden zaterdag Curaçao Neptunus al en waren vandaag in de verlenging opnieuw te sterk voor de Rotterdamse landskampioen. L&D Amsterdam had op zijn beurt een tie-break nodig om te winnen van Mampaey The Hawks.

Vaessen Pioniers en Corendon Kinheim zijn de twee belangrijkste kandidaten voor de overgebleven twee tickets voor de Play-Offs. Kinheim boekte dit weekeinde twee overwinningen tegen HCAW, de nummer zeven uit het klassement. Vaessen Pioniers had met Curaçao Neptunus een veel zwaarder programma, maar sloot het weekeinde af met hetzelfde resultaat.

Vaessen Pioniers – Curaçao Neptunus

Na de 7-0 shut-out van Curaçao Neptunus in de wedstrijd van donderdagavond tegen Vaessen Pioniers, waren de rollen zaterdag omgedraaid. Benjamin Dille en Christian Diaz scoorden punten voor Curaçao Neptunus in de eerste twee innings. Op dat moment leek er voor de Rotterdammers nog geen vuiltje aan de lucht. In de vierde inning verloor de thuisploeg echter alle grip op zijn tegenstander en raasde Vaessen Pioniers in korte tijd als een wervelwind over zijn tegenstander heen.

Gyenuar Lopez slaat raak voor Curaçao Neptunus.

Gyenuar Lopez slaat raak voor Curaçao Neptunus.
Foto: © Robert Bos

Op negen hits scoorde de ploeg in deze slagbeurt maar liefst dertien punten. Kevin Dirksen sloeg met een driehonkslag drie punten binnen. Max Draijer bracht met zijn tweepitter twee ploeggenoten over de thuisplaat. Draijer (3 uit 4) had dit duel vijf binnengeslagen punten en drie gescoorde runs. Na zeven innings was uiteindelijk de 2-19 afstraffing een feit. Pitcher Ricardo Hernández (5-3-4-0) gooide de complete wedstrijd voor de winst.

Curaçao Neptunus sloeg zondag in Hoofddorp wel meer honkslagen (7-11) dan zijn tegenstander, maar bleef opnieuw met lege handen. Gyenuar sloeg met een tweehonkslag in de tweede inning één punt binnen en bracht vier innings later met zijn tweede hit nog eens twee ploeggenoten over de thuisplaat. Daarmee leidde hij zijn ploeg naar een 1-4 voorsprong. Vaessen Pioniers knokte zich echter terug en kwam in de achtste inning op gelijke hoogte, waarmee een verlening noodzakelijk werd. Die gelijkmaker werd overigens gescoord nadat het duel door de regen bijna een uur had stilgelegen. Pitcher Kevin Kelly hervatte het duel met een wilde worp, waarop Taylor Clemensia de 5-5 kon scoren.

Juist op het moment dat het ertoe deed, moest Gyenuar Lopez vandaag het antwoord schuldig blijven. In de tiende inning sloeg hij met volle honken en twee man uit een grondbal naar pitcher Bayron Cornelisse, die met een makkelijke nul op het eerste honk de Rotterdammers in deze tie-brak puntloos hield. In de gelijkmakende tiende slagbeurt kon Quintin de Cuba vervolgens op een opofferingsslag van Taylor Clemensia het winnende punt scoren: 6-5.

Mampaey The Hawks – L&D Amsterdam

L&D Amsterdam profiteerde dit weekeinde van de dubbele overwinning van Vaessen Pioniers. De Amsterdamse honkballers gaan nu zowel in de tweede periode als in het totaalklassement aan de leiding. De Amsterdamse ploeg boekte zelf zaterdag ook al een monsterscore tegen Mampaey The Hawks, maar ontsnapte een dag later pas in de tiende inning aan een nederlaag tegen de hekkensluiter uit Dordrecht.

Ondanks het mooie weer, zorgde regen zondag voor de nodige opbrekingen.

Ondanks het mooie weer, zorgde regen zondag voor de nodige opbrekingen.
Foto: © Robert Bos

L&D Amsterdam-pitcher Tom de Blok (4-3-2-1) was zaterdag in zijn eerste hoofdklassestart zes innings lang onbespeelbaar. Hij stond slechs twee honkslagen toe en kreeg alleen een punt tegen nadat Chris Williams met volle honken in de zesde inning kon scoren door een wilde worp. Op dat moment had L&D Amsterdam echter al een 21-0 voorsprong genomen.
In de zesde inning sloeg Linoy Croes het laatste punt van de wedstrijd over de thuisplaat: 22-1. De Amsterdamse slagploeg kwam zaterdag tot 21 honkslagen. Croes (3 uit 3) werd met twee tweehonkslagen, drie runs en vijf binnengeslagen punten de beste slagman. Remco Draijer (3 uit 4) en Koen Nooij (3 uit 5) kwamen eveneens tot drie hits.

De wedstrijd tussen beide teams op zondag begon verrassend. In Dordrecht sloeg Mampaey The Hawks al in de eerste inning vijf hits om op 6-0 voorsprong te komen. De thuisploeg deed alles om die voorsprong te verdedigen. Hoewel L&D Amsterdam vanaf de vierde inning steeds dichterbij kwam, leek het ook even te lukken. Mampaey The Hawks was in de negende inning één uit verwijderd van een stunt. Maar met twee man uit en Roeland Henrique (vier wijd) op het tweede honk sloeg Bas Nooij met een honkslag de gelijkmaker binnen.

Dat hakte er hard in bij de Dordtse ploeg die, mede door een vangfout, in de verlenging al snel drie punten moest incasseren. Uiteindelijk scoorde L&D Amsterdam in de verlenging maar liefst zesmaal, waarna pitcher Daan Hendrix met vijf ballen de wedstrijd in de tweede helft van de tiende inning uitgooide.

Corendon Kinheim – HCAW

Corendon Kinheim had zaterdag tegen HCAW aan één productieve inning voldoende voor de winst. In de vijfde Haarlemse slagploeg kreeg de ploeg elf spelers in het slagperk. Die kwamen samen tot zeven hits en evenzoveel punten. Phil Ortez sloeg met een tweehonkslag twee van die punten binnen. Daarmee kwam in één inning de 0-7 eindstand op het scorebord.

In Bussum was pitcher David Bergman weer ouderwets op dreef. Hij begon het duel nog wel met vier wijd, maar schakelde vervolgens met behulp van zijn veld de daaropvolgende veertien tegenstanders uit voordat Emersson Paula pas in de zesde inning de no-hitter kon opbreken. Het was de enige honkslag die Bergman (4-1-1-0) in zeven innings toestond.

Zondag werden een stuk meer punten gescoord door beide teams. Al na twee innings stond een 3-2 voorsprong voor Corendon Kinheim op het scorebord. De Haarlemse ploeg liep op nog eens vijf hits in de vierde inning verder uit tot 7-2.

Ondanks vier Bussumse punten in de vijfde inning wist HCAW niet meer terug in de wedstrijd te komen. Na een punt van Jochem Koedijk sloeg Dashenko Ricardo met een tweehonkslag zijn ploeggenoten Bryan Engelhardt en Phil Ortez binnen voor de 10-6 winst. Het duel werd in de eerste helft van de zevende inning met twee man uit na een onderbreking van bijna een half uur definitief gestaakt door de regen.

UVV – DSS

UVV en DSS, de nummers vijf en zes uit het klassement, deelden dit weekeinde de punten. Met respectievelijk vijf en zeven punten achterstand op Corendon Kinheim en acht en tien punten achterstand op Vaessen Pioniers hebben deze twee teams nog slechts een kleine kans op plaatsing voor de Play-Offs.

Mike Bazuin sloeg zaterdag punten over de thuisplaat in de derde en vijfde inning. In de derde inning kon Tony Enos (vier wijd) scoren op zijn opofferingsslag. Twee innings later sloeg Bazuin met een honkslag Gilmer Lampe (vier wijd) over de thuisplaat. Het bleven de enige punten van de wedstrijd. Winnend pitcher werd Jim Ploeger (3-2-3-0), die in 8 1/3 inning opnieuw een sterk heuveloptreden had. Ploeger kreeg alleen honkslagen tegen in de vierde, vijfde en zevende inning, maar stond geen enkele loper toe op het tweede honk.

Zondag ging de winst wel naar DSS.  De Haarlemse ploeg scoorde bij een 1-0 achterstand driemaal in de derde inning. Lex Leijenaar sloeg met een honkslag het eerste punt binnen, voordat Tino van Erk nog eens twee ploeggenoten richting de thuisplaat stuurde. In de vierde inning scoorde Seb Visser na zijn driehonkslag ook de 1-4.

Na de derde inning moest UVV tot de achtste inning wachten op een nieuwe honkslag. Maar na hun hits werden Dennis Ribbens en Joris van Ballegooy beiden uitgemaakt door kordaat optreden van catcher Sven Jongejans. Pas een driehonkslag van Gilmer Lampe in de negende inning leverde het tweede Utrechtse punt op, maar dat kon het tij niet meer keren.

Uitslagen elfde speelronde

L&D Amsterdam – Mampaey The Hawks: 6-1 (6 1/2 inning)
L&D Amsterdam – Mampaey The Hawks: 22-1 (6 1/2 inning)
Mampaey The Hawks – L&D Amsterdam: 6-12 (10 innings)

Curaçao Neptunus – Vaessen Pioniers: 7-0
Curaçao Neptunus – Vaessen Pioniers: 2-19 (7 innings)
Vaessen Pioniers – Curaçao Neptunus: 6-5 (10 innings)

HCAW – Corendon Kinheim: 2-2 (6 innings)
HCAW – Corendon Kinheim: 0-7
Corendon Kinheim – HCAW: 10-6 (6 innings)

DSS – UVV: 4-8 (7 innings)
DSS – UVV: 0-2
UVV – DSS: 2-4

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page