L&D Amsterdam verstevigt koppositie

L&D Amsterdam heeft vanavond zijn eerste plaats in het klassement opnieuw verstevigd. De ploeg van hoofdcoach Charles Urbanus won met 8-6 van Curaçao Neptunus. Het is de eerste overwinning voor de Amsterdammers uit de serie, nadat hun vorige zege ongeldig is verklaard.

Vorige week won L&D Amsterdam in de tweede wedstrijd uit de serie al met 1-4 van titelverdediger Curaçao Neptunus. Dat duel moet nu na een uitspraak van de protestcommissie deels worden overgespeeld, waardoor de Amsterdammers hun winstpunten kwijtraakten.

Op de dag dat het duel tussen beide teams ongeldig werd verklaard, ging L&D Amsterdam op het eigen Sportpark Ookmeer op herhaling. Een week nadat Rob Cordemans tegen Curaçao Neptunus een complete wedstrijd gooide, hield hij nu zeven innings stand, waarin hij in de eerste vijf innings maar één punt toestond.

Solohomerun

Zo kwam de Amsterdamse thuisploeg al na drie innings op een 7-1 voorsprong. In de tweede inning scoorde L&D Amsterdam op het pitchen van Berry van Driel viermaal na onder meer een tweepunten-homerun van Linoy Croes en een tweehonkslag van Michael Duursma.

Rob Cordemans werd winnend pitcher.

Rob Cordemans werd winnend pitcher.
Foto: © Robert Bos

Een inning later volgden nog eens drie punten, nu na onder meer een tweepitter van Linoy Croes. Een solohomerun van Bas Nooij bracht de voorsprong in de vijfde inning op 8-1.

Spannend

Pas in de slotfase kon Gianison Boekhoudt voor Curaçao Neptunus iets doen aan de achterstand. In de zesde inning bracht hij op zijn beurt met een homerun twee punten binnen. In de achtste inning sloeg hij opnieuw raak om Dwayne Kemp over de thuisplaat te slaan.

Stijn van der Meer (3 uit 4) en Gyenuar Lopez brachten met hun twee tweehonkslagen op rij in de negende inning de spanning terug in de wedstrijd. Voor Van der Meer was het zijn tweede tweepitter van de avond. Hij stuurde daarmee pinch-runner Adrian Anthony vanaf het eerste honk over de thuisplaat, voordat hij zelf kon scoren op de klap van Lopez.

Verstevigd

Maar met de gelijkmaker in het slagperk forceerde pitcher Kevin Heijstek drie nullen op rij om de 8-6 de voorsprong vast te houden. Rob Cordemans werd daarmee winnend pitcher. Beide ploegen kwamen vanavond samen tot 21 honkslagen, waarvan elf voor de thuisploeg.

Met de winst heeft L&D Amsterdam zijn koppositie weer verstevigd, nadat het eerder op de dag twee winstpunten had moeten inleveren na de uitspraak van de protestcommissie. Inmiddels is het verschil met Curaçao Neptunus in het klassement van de tweede periode weer terug op vier punten.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page