Opnieuw protest in hoofdklasse toegewezen

Voor de tweede maal in korte tijd moet een wedstrijd in de hoofdklasse deels worden overgespeeld. Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam moeten hun wedstrijd van vorige week dinsdag gedeeltelijk overspelen nadat de Rotterdamse club in het gelijk is gesteld.

Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam speelden vorige week dinsdagavond één van hun drie onderlinge wedstrijden uit de tweede competitieperiode. Dat duel leverde een 1-4 overwinning op voor de Amsterdamse bezoekers, bij wie pitcher Rob Cordemans een complete wedstrijd gooide.

Curaçao Neptunus speelde de wedstrijd vanaf de vijfde inning echter onder protest, omdat volgens de Rotterdamse club slagman Nick Urbanus gebruik had gemaakt van een knuppel, die niet voorkomt op de lijst van de door de Europese honkbalbond CEB goedgekeurde knuppels..

Doorspelen

Urbanus sloeg in die slagbeurt met twee man uit een vangbal in het rechtsveld en kwam in de gehele wedstrijd in vier slagbeurten tot één honkslag. Ondanks opmerkingen van Curaçao Neptunus-hoofdcoach Evert-Jan ’t Hoen liet plaatscheidsrechter Roy van de Wateringen Urbanus het duel uitspelen.

Het protest dat Curaçao Neptunus naar aanleiding van dit besluit heeft ingediend, is nu door de protestcommissie toegewezen. De commissie heeft bepaald dat Urbanus inderdaad gebruik heeft gemaakt van een ongerechtigde knuppel en daardoor uit het veld had moeten worden gestuurd. Met die uitspraak is de Rotterdamse club in het gelijk gesteld.

Speeldatum

De wedstrijd moet nu vanaf het begin van de tweede helft van de vijfde inning bij een 1-1 tussenstand worden overgespeeld. Een nieuwe speeldatum moet nog worden vastgesteld.

Het is voor de tweede keer in korte tijd dat een club uit de hoofdklasse met succes een protest heeft ingediend na het gebruik van een ongerechtige knuppel. Eerder werd ook Mampaey The Hawks al in het gelijk gesteld. Die moest daardoor zijn wedstrijd tegen UVV deels overspelen en draaide zodoende een 9-9 gelijkspel om in een 3-4 winst. Dat restant van de wedstrijd werd juist op dezelfde avond overgespeeld dat Curaçao Neptunus eveneens een protest indiende.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page