Corendon Kinheim loopt uit op UVV

Corendon Kinheim heeft vanavond de aanval van UVV op de vierde plaats afgeslagen. Dashenko Ricardo leidde zijn ploeg naar een 4-5 zege, waardoor de Haarlemse ploeg een belangrijke stap heeft gezet op weg naar de Play-Offs.

Voor UVV is de drieluik tegen Corendon Kinheim misschien wel de laatste kans om nog zicht te houden op de Play-Offs. Voor aanvang van de wedstrijd van vanavond was het verschil tussen de nummers vier en vijf in de tweede competitieronde vijf punten.

Theoretisch had de Utrechtse ploeg zelfs kans om de vierde plaats over te nemen. Die aanval sloeg Corendon Kinheim vanavond echter af, waardoor het verschil tussen beide teams nu is opgelopen tot zeven punten. Kinheim kan zelfs zijn vizier nu richten op de derde plaats. Vaessen Pioniers, de huidige nummer drie, moest zijn meerdere erkennen in koploper L&D Amsterdam.

UVV – Corendon Kinheim

Dashenko Ricardo sloeg zijn ploeg vanavond naar de winst. Hij kwam tot vijf hits, waaronder twee tweehonkslagen en een driehonkslag. Hij sloeg drie ploeggenoten binnen en scoorde tweemaal. Hij was daarmee betrokken bij alle vijf de Haarlemse punten.

Tom Stuifbergen gooide voor Corendon Kinheim drie perfecte innings.

Tom Stuifbergen gooide voor Corendon Kinheim drie perfecte innings.
Foto: © Jan Kruijdenberg

Pitchers Tom Stuifbergen en Scott Ronnenbergh hielden UVV tot in de zesde inning zonder honkslag. Maar uiteindelijk liet de Haarlemse ploeg zijn tegenstander nog heel dichtbij komen. In de achtste inning verkleinde UVV via hits van Gilmer Lampe (tweehonkslag), Dennis de Quint en Brennan Nijhof het verschil zelfs tot 4-5. Maar met lopers op het eerste en tweede honk hield Corendon Kinheim in de negende inning de deur in het slot.

Vaessen Pioniers – L&D Amsterdam

In de strijd tussen de nummers één en drie uit het klassement haalden L&D Amsterdam en Vaessen Pioniers vanavond aanvallend alles uit de kast. Nadat Linoy Croes iin de vijfde inning de score had geopend, zorgde dat voor een spannend slot. Daarin sloegen Remco Draijer (zesde inning) en Bas Nooij (zevende inning) solohomeruns voor de Amsterdamse ploeg.

Uiteindelijk kwam L&D Amsterdam tot vijftien hits en wonnen de bezoekers met 3-6, nadat Kenny Berkenbosch (tweehonkslag) in de negende inning de eindstand op het scorebord had gebracht. Daniel Fernandes sloeg voor Vaessen Pioniers drie hits en zorgde daarmee in de zevende inning voor twee van de drie Hoofddorpse punten dit duel. Beste slagman werd Remco Draijer (4 uit 5).

DSS – Curaçao Neptunus

Raily Legito (3 uit 4), Christian Diaz (3 uit 4) en Stijn van der Meer (3 uit 4) leidden vanavond in Haarlem voor Curaçao Neptunus de aanval in de wedstrijd tegen DSS. Het drietal zorgde voor negen van de veertien Rotterdamse hits.

Stijn van der Meer sloeg voor Curaçao Neptunus drie punten binnen.

Stijn van der Meer sloeg voor Curaçao Neptunus drie punten binnen.
Foto: © Robert Bos

Legito sloeg in de eerste en derde inning punten over de thuisplaat voor een 0-2 voorsprong. Die gaf de Rotterdamse ploeg hierna niet meer uit handen. Mede door nog eens drie binnengeslagen punten van Van der Meer in de vijfde en zevende inning liepen de bezoekers uit naar de 2-7 winst.

Mampaey The Hawks – HCAW

In Dordrecht scoorde eerste honkman Odion Gouverneur punten in de eerste en derde inning om Mampaey The Hawks vanavond op een 2-0 voorsprong te brengen. Vanaf dat moment stokte echter de aanval en kreeg HCAW de kans om de wedstrijd te kantelen. Na de vier honkslagen voor Mampaey The Hawks in de eerste drie innings sloeg alleen Jules Peters nog een hit in de zesde en negende inning.

Via punten in de vierde en vijfde inning bracht HCAW de wedstrijd in balans, voordat Roy Seltenrijch en Emersson Paula in de achtste inning de winnende punten binnensloegen. Voor HCAW was het de zevende zege van dit seizoen en de tweede in de tweede competitieronde. Daarmee neemt de Bussumse ploeg in het klassement verder afstand van hekkensluiter Mampaey The Hawks.

Uitslagen

Vaessen Pioniers – L&D Amsterdam: 3-6
DSS – Curaçao Neptunus: 2-7
UVV – Corendon Kinheim: 4-5
Mampaey The Hawks – HCAW: 2-4

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page