Vaessen Pioniers eert clubiconen

Vaessen Pioniers heeft de rugnummers van drie spelers en één coach uit de roulatie gehaald. Dat deed de Hoofddorpse club afgelopen zondag voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Curaçao Neptunus. De vier clubinconen werden met een ceremonie op het veld geëerd.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen landskampioen Curaçao Neptunus werden oud-spelers Mark Duursma (rugnummer 19), Tom van Limburg (rugnummer 21) en Dè Flanegin (rugnummer 30) het veld opgeroepen. Ook voormalig coach Peter Barentsen (rugnummer 26) mocht zich bij hun op het veld voegen.

Tijdens een ceremonie werden de rugnummers van dit viertal uit de roulatie gehaald. Deze hebben een plek gekregen op de omheining in het buitenveld. Dit betekent dat geen enkele andere speler of coach bij de Hoofddorpse hoofdklasser meer met deze nummers kan spelen. Eerder haalde de Hoofddorpse club ook al de rugnummers van Arie van Zuilen (nummer 1), Norbert Lokhorst (nummer 15) en Marc Steenhof (nummer 23) uit de roulatie.

Recordhouder

Duursma, Flanegin en Barentsen hadden alle drie na afloop van het vorige seizoen een punt gezet achter hun hoofdklasseloopbaan. Voor de Arubaan Flanegin kwam daarmee een einde aan een imposante loopbaan, waarin hij in 22 seizoenen alleen speelde voor het Hoofddorpse Pioniers. Hij is daarmee recordhouder van meeste gespeelde hoofdklassewedstrijden voor één club.

Catcher Duursma kwam sinds 2000 in vijftien seizoenen uit voor Pioniers. Van Limburg kwam tussen 1997 en 2008 als pitcher uit voor de Hoofddorpse club, terwijl Barentsen sinds 2002 als assistent-coach was verbonden aan de hoofdmacht van Pioniers.

090715_retired_rugnummers_pioniers

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page