L&D Amsterdam dichtbij tweede periodetitel

L&D Amsterdam heeft belangrijke zaken gedaan met het oog op de titel in de tweede competitieronde. De Amsterdamse honkballers waren deze week maar liefst drie keer op rij te sterk voor Vaessen Pioniers. Corendon Kinheim klom door drie overwinningen tegen UVV omhoog naar de derde plaats in het klassement.

De Amsterdamse ploeg van hoofdcoach Charles Urbanus blijft goed presteren. Nadat de Amsterdammers al winnaar werden van de eerste competitieronde, staat de ploeg nu ook nog steeds bovenaan in het klassement van de tweede ronde. In het totaalklassement heeft L&D Amsterdam zelfs vier punten voorsprong op titelverdediger Curaçao Neptunus.

Ook Vaessen Pioniers kon daar deze week niets aan veranderen. De Hoofddorpse ploeg verloor alle drie zijn wedstrijden tegen L&D Amsterdam. De Amsterdamse honkballers kunnen nu in de eerstvolgende serie tegen promovendus DSS met een volle buit ook de tweede periodetitel pakken.
In die speelweek, die na de onderbreking in verband met het World Port Tournament start op donderdag 30 juli, kan ook de beslissing voor de Play-Offs een feit worden. Corendon Kinheim en Vaessen Pioniers kunnen zich dan in hun drieluik tegen respectievelijk nummer acht Mampaey The Hawks en nummer zeven HCAW als derde en vierde team plaatsen voor de Play-Offs.

L&D Amsterdam – Vaessen Pioniers

Patrick Bok scoorde zaterdag als pinch-hitter in de negende inning de gelijkmaker.

Patrick Bok scoorde zaterdag als pinch-hitter in de negende inning de gelijkmaker.
Foto: © Rob Jelsma

Na de overwinning op donderdag, was L&D Amsterdam ook dit weekeinde Vaessen Pioniers de baas. L&D Amsterdam scoorde zaterdag viermaal in de negende inning om een 3-2 achterstand om te draaien in een 3-6 winst. Met volle honken sloeg Bas Nooij in deze slagbeurt drie man binnen met een tweehonkslag. Even later kwam hij ook zelf over de thuisplaat.
Daarmee bleef pitcher Ricardo Hernández met lege handen. De Venezolaanse troef van Vaessen Pioniers stond in de eerste acht innings slechts twee punten toen, waarvan één verdiend.

Bekijk het fotoverslag van deze wedstrijd

Ook op het eigen Sportpark Ookmeer bleef L&D Amsterdam aan de goede kant van de score. Voor de derde keer deze week kwam Vaessen Pioniers niet verder dan drie runs. Die werden gescoord in de zesde en negende inning.
Zelf had L&D Amsterdam via hits van Patrick Bok, Michael Duursma, Kenny Berkenbosch en een tweehonkslag van Roeland Henrique al in de derde inning een 2-0 voorsprong genomen. In de vierde inning werd dat 3-0, nadat Bas Nooij kon profiteren van twee veldfouten. Via twee punten in zowel de zesde als negende inning werd het uiteindelijk 7-3 voor de Amsterdammers. Bas Nooij (2 uit 4) scoorde drie van de zeven Amsterdamse punten.

Curaçao Neptunus – DSS

Curaçao Neptunus bleef deze week met drie zeges tegen DSS in het spoor van L&D Amsterdam. Diegomar Markwell (8-1-5-1) leidde Curaçao Neptunus zaterdag met een complete wedstrijd naar een 0-6 shut-out tegen DSS. Markwell kreeg slechts driemaal een loper op het tweede honk, en geen enkele keer een tegenstander op drie. Hij werd daarbij geholpen door drie dubbelspelen.
Curaçao Neptunus scoorde al zijn punten in de eerste vier innings. Dwayne Kemp opende het duel met een solohomerun op de derde pitch van de wedstrijd. In de derde inning sloeg ook Gianison Boekhoudt, met één man aan boord, de bal over de hekken.

Bekijk het fotoverslag van deze wedstrijd

Benjamin DIlle (Curaçao Neptunus) komt in botsing met Mitchel Dautzenberg (DSS).

Benjamin DIlle (Curaçao Neptunus) komt in botsing met Mitchel Dautzenberg (DSS).
Foto: © Rob Jelsma

In Rotterdam nam de Belgische pitcher Kenny van den Branden (8-3-1-0) een dag later een no-hitter mee de zesde inning. In die slagbeurt sloeg Levine Gabriëls de eerste honkslag voor DSS. Het bleef echter de enige hit voor de Haarlemse ploeg dit duel. In de laatste 1 1/3 inning gooide Loek van Mil het duel uit met twee strikeouts.
Daardoor kon Curaçao Neptunus eenvoudig met 10-1 de winst naar zich toetrekken. De Rotterdammers scoorden viermaal in zowel de derde als de zevende inning. In de vijfde inning sloeg Gianison Boekhoudt zijn tweede homerun van dit weekeinde.

Bekijk het fotoverslag van deze wedstrijd

Corendon Kinheim – UVV

UVV zag zijn kansen op de Play-Offs deze week door drie nederlagen tegen Corendon Kinheim slinken tot een minimum. De honkballers van UVV bleven zaterdag nog wel lang in het spoor van Corendon Kinheim, maar zagen de wedstrijd in de slotfase uit hun handen glippen. Na zes innings had UVV nog een 4-3 voorsprong. Maar vanaf de zevende inning trok Corendon Kinheim het duel naar zich toe. Nadat Dudley Leonora in de zevende inning al de gelijkmaker had gescoord, kwam Kinheim in de achtste inning voor de tweede keer dit duel op voorsprong na hits van Mervin Gario, Dashenko Ricardo en Jeffrey Arends.
De Haarlemse ploeg verzekerde zich met twee punten in de negende inning van de winst. Kevin Moesquit sloeg een solohomerun, waarna Mervin Gario en Bryan Engelhardt met tweehonkslagen op rij de 4-8 eindstand op het scorebord brachten. In de derde inning had Engelhardt met een homerun ook al twee punten binnengeslagen.

Ook zondag rammelde Bryan Engelhardt de bal over de omheining. Nu deed hij dat in de vijfde inning zelfs met volle honken. Met zijn grandslam-homerun sloot Engelhardt een slagbeurt af, waarin Corendon Kinheim tot zeven punten kwam. Een inning eerder had ook Mervin Gario al een homerun geslagen. Daarmee werkte de Haarlemse ploeg een 0-3 achterstand weg.
In de laatste vier innings liep Kinheim verder uit van 8-3 naar de 11-4 winst. Zowel Kinheim als UVV kwam dit duel tot tien hits. Mervin Gario sloeg er drie in vijf slagbeurten en scoorde daarmee drie van de elf Haarlemse punten.

HCAW – Mampaey The Hawks

Dwayne Kemp sloeg dit weekeinde één van de acht homeruns in de hoofdklasse.

Dwayne Kemp sloeg dit weekeinde één van de acht homeruns in de hoofdklasse.
Foto: © Rob Jelsma

De honkballers van Mampaey The Hawks profiteerden zaterdag van een slechte dag van HCAW. De Bussumse ploeg ging vijf keer in de fout, terwijl de vier pitchers samen twaalf vrije lopen weggaven. In aantal honkslagen (11-9) deden beide teams weinig voor elkaar onder, maar het verschil werd hierdoor in punten wel uitgedrukt: 14-4.
Elf van die Dordtse runs werden in de zesde en zevende inning gescoord. In de zesde inning profiteerde de thuisploeg van vier veldfouten van HCAW. Een inning later gooiden pitchers Tim Niekerk en Bob Klarenbeek samen zes keer vier wijd. Uiteindelijk maakte een honkslag van Brian Raap, met één man uit, een einde aan de Bussumse lijdensweg. Steven Wharwood bracht hiermee het verschil op tien punten. Jules Peters sloeg voor The Hawks vier van de elf hits. Hij bracht daarmee drie ploeggenoten over de thuisplaat en scoorde tweemaal.

Een dag later werd het duel tussen HCAW en Mampaey The Hawks verdedigend wel aantrekkelijk. Kaj Timmermans (4-2-3-0) gooide een complete wedstrijd. Hij stond alleen honkslagen toe aan Gregory Trinidad (derde inning), Julian Goins (achtste inning) en Omar Williams. Die laatste werd in de negende inning pas de eerste loper die veilig het tweede honk kon bereiken. Maar niet veel later sneuvelde hij bij een poging het derde honk te stelen.
Bij Mampaey The Hawks hield ook Quinn Tramm (3-5-4-1) de volledige wedstrijd stand. Hij kreeg vanaf de derde inning zelfs geen enkele honkslag meer tegen. Daarvoor moest hij echter twee vroege punten toestaan, waardoor HCAW toch de winst naar zich toe kon trekken. In de tweeede inning sloeg Rossini Frolijk een solohomerun, waarmee de uiteindelijke 2-0 eindstand al op het scorebord verscheen.

Uitslagen twaalfde speelronde

Vaessen Pioniers – L&D Amsterdam: 3-6
Vaessen Pioniers – L&D Amsterdam: 3-6
L&D Amsterdam – Vaessen Pioniers: 7-3

DSS – Curaçao Neptunus: 2-7
DSS – Curaçao Neptunus: 0-6
Curaçao Neptunus – DSS: 10-1

UVV – Corendon Kinheim: 4-5
UVV – Corendon Kinheim: 4-8
Corendon Kinheim – UVV: 11-4

Mampaey The Hawks – HCAW: 2-4
Mampaey The Hawks – HCAW: 14-4 (7 innings)
HCAW – Mampaey The Hawks: 2-0

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page