Ozhaino Albies met World Futures onderuit

Voor het zesde jaar op rij zijn de World Futures er niet in geslaagd de SiriusXM All-Star Futures Game te winnen. In Cincinnati  bleken de Amerikaanse talenten met 10-1 veel te sterk. De achttienjarige Curaçaose honkballer Ozhaino Albies sloeg één van de tien honkslagen voor zijn ploeg.

Al vanaf 2010 wacht het internationale team op een overwinning in de Futures Game, het voorproefje op de jaarlijkse All Star Game van Major League Baseball. In zestien eerdere edities won de World Futures slechts zesmaal.

Ook vanavond kwam de ploeg onder leiding van Hall of Famer Tony Perez er geen enkele keer aan te pas. De Amerikaanse honkballers kwamen in de derde inning nog wel op achterstand, maar walsten hierna over het voornamelijk uit Dominicaanse en Venezolaanse spelers bestaande team heen.

Duitse honkballer

Bij de World Futures ontbrak vanavond de 22-jarige talentvolle Max Kepler. Hij zou de eerste Duitse honkballer worden in de Futures Game, maar een blessure gooide roet in het eten. Woensdag moest de speler van het Double A-team Chattanooga Lookouts zijn wedstrijd vroegtijdig afbreken nadat hij een kwetsuur had opgelopen aan zijn linkerschouder. Vrijdag besloot zijn club Minnesota Twins om de Duitse Kepler uit voorzorg voor de de Futures Game af te melden.

Great American Ball Park in Cincinnati

Great American Ball Park in Cincinnati

In het Great American Ball Park in Cincinnati opende de Dominicaanse honkballer Raimel Tapia in de derde inning met twee man uit vanaf het tweede honk de score op een hit van Ketel Marte. Hierna volgde Albies met een snoeiharde honkslag in het linksveld. Daarop werd ook Tapia in één keer doorgestuurd naar de thuisplaat. Dat bleek een verkeerde beslissing. Door kordaat optreden van linksvelder Michael Conforto werd Tapia een eenvoudige prooi voor catcher Kyle Schwarber.

Homerun

Die voorsprong voor de World Futures werd een slagbeurt later weggepoetst door een driehonkslag van Kyle Schwarber, waarop twee spelers konden scoren. de U.S. Futures scoorden driemaal in deze derde slagbeurt en liepen een inning later uit tot 5-1 na een tweepunten-homerun van Josh Bell. Nog eens vijf punten vergrootten de voorsprong in de zesde inning zelfs tot 10-1.

Albies, die vanavond in Cincinnati de jongste speler op het veld was, sneuvelde in zijn eerste slagbeurt door een vangbal in het linksveld. In de tweede helft van de vijfde inning werd de Curaçaose korte stop vervangen door Raul Mondesi Jr., de zoon van Raul Mondesi, die tussen 1993 en 2005 in dertien seizoenen voor zeven verschillende teams in de Major League speelde.

Meest Waardevolle Speler

Ozhaino Albies in actie tijdens de SiriusXM All-Star Futures Game

Ozhaino Albies in actie tijdens de SiriusXM All-Star Futures Game.
Foto: © Major League Baseball

De Amerikaanse catcher Kyle Schwarber werd na afloop uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler. De honkballer, die 16 juni zijn debuut maakte voor de hoofdmacht van Chicago Cubs en in zes wedstrijden tot een slaggemiddelde kwam van .364, ontving hiervoor de Larry Doby Award.

Albies was de enige speler uit de organisatie van Atlanta Braves tijdens de zeventiende editie van de SiriusXM Futures Game. Nog maar in zijn tweede seizoen als profhonkballer gooit de kleine honkballer van Curaçao hoge ogen voor het Class A-team Rome Braves. Hij kwam sinds zijn profdebuut vorig jaar tot een slaggemiddelde van .343 met 47 gestolen honken in zijn eerste 137 wedstrijden. Als één van de jongste spelers in de South Atlantic League leidt hij de competitie met 109 honkslagen.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page