World Port Tournament klaar voor vijftiende editie

Over vijf dagen wordt de eerste bal gegooid voor de vijftiende editie van het World Port Tournament. In het bijzijn van onder meer bondscoach Steve Janssen blikte toernooivoorzitter Bart Volkerijk vandaag alvast vooruit: “Mijn droomfinale is Nederland-Cuba”.

Enkele dagen voor de start van het World Port Tournament gaf de organisatie tijdens een bijeenkomst in de Heineken Brouwerij in Rotterdam een toelichting op de plannen voor het tweejaarlijkse evenement, dat van zaterdag 18 tot en met zondag 26 juli wordt gehouden.

Aan het toernooi nemen Nederland, Cuba, Curaçao, Chinese Taipei en Japan deel. Nederland start het toernooi zaterdagavond met een wedstrijd tegen Chinese Taipei. Tot en met woensdag 22 juli wordt een halve competitie gespeeld, waarna de vijf deelnemende teams via een dubbel eliminatiesysteem zich kunnen plaatsen voor de finale op zondag 26 juli.

Droomfinale

“Honkbaltechnisch gezien is Nederland-Cuba mijn droomfinale”, kijkt toernooivoorzitter Bart Volkerijk alvast vooruit. “Maar qua emotie, publiek en totaalbeleving zou Nederland-Curacao ook mooi zijn.”

Het wedstrijdprogramma wordt omlijst door themadagen. Volkerijk: “Dit moet zorgen voor veel beleving om de wedstrijden heen.” Zo is zaterdag uitgeroepen tot Chinese Taipei-dag, gevolgd door Curaçao-dag (zondag), Japan-dag (woensdag) en Neptunus-dag (donderdag).

Mascotte

Ook maakte de organisatie bekend dat Lou Seal, de bekende mascotte van San Francisco Giants, deze editie terugkeert. Hij is de komende dagen eerst in Cincinnati aanwezig tijdens de All Star Game van Major League Baseball. Daarna vliegt hij door naar Nederland voor het World Port Tournament. Ook twee jaar geleden was Lou Seal tijdens het Rotterdamse toernooi aanwezig.

In de Heineken Brouwerij kwam ook Raily Legito aan het woord. De speler van Curaçao Neptunus had zich als ambassadeur van het programma ‘Alleen jij bepaalt wie je bent!’ van het Ministerie van Veiligheid en Justitie al verbonden aan het World Port Tournament. Daarnaast zal hij echter ook als speler voor het nationale team van Curaçao in het Neptunus Familiestadion uitkomen.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page