Kevin Kelly: ‘Ik hou van het WPT’

Dinsdag 2 juli 2013 werd een historische dag voor het Curaçaose honkbal. Juist op de Dag van de Vlag versloeg Curaçao het sterke Nederland. Winnend pitcher was Kevin Kelly. Vanaf zaterdag staat de 25-jarige speler van Curaçao Neptunus voor Nederland op de heuvel tijdens het World Port Tournament.

Curaçao won twee jaar geleden in tien innings met 3-2 van Nederland. Als de 25-jarige pitcher van Curaçao Neptunus terugdenkt aan die bewuste 2 juli, verschijnt weer een brede glimlach op zijn gezicht. “Persoonlijk was dat voor mij een hele mooie wedstrijd. Ik kreeg in dat duel steeds meer zelfvertrouwen. Voor mij zelf was het World Port Tournament in 2011 nog teleurstellend verlopen. Nu wilde ik mij bewijzen.”

Dat werkte. Kelly diende de sterke Nederlandse ploeg een historische nederlaag toe. Hij gooide de laatste vier innings uit en was praktisch onbespeelbaar voor het Nederlandse team. Het maakte het feest op de Dia di Bandera nog groter voor de honkballers van Curaçao.

Gekke dingen

Maar nadat Kelly in 2011 en 2013 nog met Curaçao op het World Port Tournament stond, verdedigt hij vanaf zaterdag juist de kleuren van het Nederlands honkbalteam. Kelly kijkt rijkhalzend uit naar de start van het Rotterdamse toernooi. “Vanaf vorig jaar wilde ik al voor Nederland gooien op het World Port Tournament”, vertelt hij. “Ik had vorige keer met Curaçao het goede gevoel.”

Kevin komt daarmee tegenover een groot aantal oud-ploeggenoten van Curaçao te staan. “Ik weet dat ze gekke dingen gaan zeggen.” Toch voelt hij geen druk. “Ik wil juist tegen ze spelen”, begint Kelly. “Als dat voor druk zorgt, dan wil ik die druk juist hebben.”

Yoga

Kevin Kelly gooide in 2011 nog voor Curaçao.

Kevin Kelly gooide in 2011 nog voor Curaçao.
Foto: © Rob Jelsma

Kelly heeft hoge verwachtingen met het Nederlands team. “Ons doel is kampioen te worden”, zegt hij strijdbaar. “We zijn als team erg naar elkaar toegegroeid doordat we nu drie keer per week samen trianen. En hoe dichterbij je bij elkaar komt, des te beter ga je samen spelen. Iedereen in het team helpt elkaar om beter te kunnen spelen.”

Ook de komst van de nieuwe Amerikaanse pitching-coach Mike Hartley heeft daaraan bijgedragen. “Hij praat heel veel met iedereen individueel. Hij  ziet dingen die anderen niet zien.”
Maar de voormalig Major Leaguer Hartley zorgt ook voor een hele nieuwe koers. “We zijn vandaag de dag begonnen met yoga”, vertelt Kelly. “Een voorstel van Mike (Hartley, red.). Hij doet zelf ook aan yoga en vond het goed voor ons.” Niet iedereen was direct enthousiast. “Maar nu doet iedereen er graag aan mee”, aldus Kelly. “Zelf vind ik het ook erg prettig.”

Bekend terrein

Vrijdag neemt de Nederlandse ploeg zijn intrek in het hotel in Rotterdam. Een dag later begint Oranje het World Port Tournament met een wedstrijd tegen Chinese Taipei. Kelly is blij als het toernooi van start gaat. “Ik hou van het WPT”, zegt hij stellig. “Het is in Rotterdam en daar komen altijd veel Antillianen. Dat wordt heel gezellig. En het is het stadion van Curaçao Neptunus.” Voor de speler van de Rotterdamse landskampioen bekend terrein. “Het is mijn huis. Ik voel me op mijn eigen heuvel comfortabel.”

Stiekem denkt Kelly alvast vooruit aan zondag 26 juli, de dag van de finale. Kelly: “Zonder Curaçao te kort te doen, hoop ik in de finale tegen Cuba te staan”, bekent Kelly. “Je wilt altijd tegen de besten spelen. Als je dan wint, dan weet je dat je echt goed bent.”

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page