Jim Ploeger terug in Nederlands team

Jim Ploeger keert terug in het Nederlands team. De 24-jarige linkshandige pitcher van UVV is door bondscoach Steve Janssen toegevoegd aan de selectie van het Nederlands team als vervanger voor de geblesseerde Tom Stuifbergen.

Stuifbergen kampt met een schouderblessure. Daardoor heeft de pitcher van Corendon Kinheim zich vlak voor de start van het World Port Tournament moeten afmelden. De voormalig profhonkballer gooide dit seizoen elf wedstrijden (1.84) voor de Haarlemse hoofdklasser.

Zijn plek in de nationale selectie wordt opgevuld door Jim Ploeger, die daarmee zijn rentree maakt in Oranje. Ploeger begint aan zijn tweede World Port Tournament. Ook in 2009 werd hij op het laatste moment aan het Nederlands team toegevoegd. Toen zelfs op de eerste speeldag van het Rotterdamse toernooi. Nederland stond dat jaar onder leiding van bondscoach Rod Delmonico. Ploeger had op dat moment nog niet in de hoofdklasse gespeeld.

Hoofdklasse

Ploeger debuteerde op 4 juli 2009 in een wedstrijd tegen Japan. Hij kwam tijdens het World Port Tournament in drie wedstrijden in actie. Het bleef het enige toernooi waarin de pitcher uitkwam voor de nationale A-selectie. In het restant van het seizoen kwam hij buitenspel te staan door een blessure.

De honkballer uit Almere verblijft momenteel in de Verenigde Staten en voegt zich vrijdag bij de selectie van bondscoach Steve Janssen. Hij wordt na buitenvelder Gilmer Lampe de tweede speler van UVV in Oranje. Met een verdiende puntengemiddelde van 2.03 in twaalf wedstrijden is Ploeger momenteel de beste pitcher bij de Utrechtse club. Hij gooide 71 keer drie slag en 29 keer vier wijd in 71 innings. Ploeger speelt sinds 2011 voor UVV, nadat hij een jaar eerder zijn debuut in de hoofdklasse had gemaakt voor Almere Magpies.

Collegehonkbal

De afgelopen vier jaar speelde Ploeger collegehonkbal in de Verenigde Staten. Hij kwam uit voor de teams van Laney College (2011 en 2012) en University of Arkansas-Pine Bluff (2013 en 2014).

Ploeger, die de jeugdopleiding doorliep bij Almere’90 en voor deze club in 2008 op zestienjarige leeftijd zijn debuut maakte in de hoofdmacht, werd door de honk- en softbalbond uitgeroepen tot beste jeugdwerper van het seizoen 2009. Hij ontving daarvoor de Roel de Mon Award.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page