Japan sterk van start in Rotterdam

De Japanse honkballers zijn vanmiddag sterk van start gegaan tijdens de eerste wedstrijd van het World Port Tournament. In een zonovergoten Neptunus Familiestadion walste de ploeg in twee uur tijd met 12-2 over Curaçao heen.

De Japanse nationale ploeg, die voor het eerst sinds 2009 terugkeerde op het World Port Tournament, maakte vandaag in de Nederlandse zon indruk met goed honkbal. En dat terwijl manager Kazuhiko Nakano een zeer jong team heeft meegenomen naar Rotterdam. Kento Yoza werd gisteren 22 jaar en is daarmee de oudste speler uit de selectie. De linkshandige pitcher Yuta Monzen is met nog slechts achttien jaar de benjamin van de ploeg.

Raywendley van Gurp en Quincy Ascencion brachten vanmiddag in de eerste twee innings van de wedstrijd tegen Japan Curaçao nog wel op een 0-2 voorsprong, maar hierna ging Japan over op een extra versnelling.

Beslissen

Raywendley van Gurp steelt het tweede honk.

Raywendley van Gurp steelt het tweede honk.
Foto: © Robert Bos

Terwijl pitcher Kento Yoza (5-2-6-1) nog slechts twee honkslagen toestond, sloeg Japan er zelf elf om in zes innings tijd de wedstrijd te beslissen. Al in de tweede inning draaide de Aziatische ploeg op het pitchen van Nick Veltkamp via drie hits de achterstand om in een 3-2 voorsprong.

Een inning later maakte Kazuku Kidoji er met zijn driehonkslag 4-2 van. Bij een 6-2 voorsprong volgden nog eens vijf hits en vier runs in een productieve vijfde inning, voordat Japan in de zesde inning de klus klaarde. Na twee vrije lopen van pitcher Ramses Jamanika  sloeg uitblinker Yuto Shono met een tweehonkslag zijn ploeggenoten binnen om het verschil van tien punten op het scorebord te krijgen. Daarmee kwam de eerste wedstrijd op het World Port Tournament al na 6 1/2 inning ten einde.

Herkansing

Oud-international Hamilton Richardson gooide de eerste bal.

Oud-international Hamilton Richardson gooide de eerste bal.
Foto: © Robert Bos

De Japanse derde honkman Yuto Shono zorgde vandaag met drie honkslagen voor vijf van de twaalf punten voor zijn ploeg. Beste slagman voor Curaçao werd Raywendley van Gurp (2 uit 4). Hij sloeg honkslagen in de eerste en zevende inning, scoorde eenmaal en bracht één punt over de thuisplaat. Raily Legito, de voormalig speler van het Nederlands team, sloeg in zijn eerste wedstrijd voor Curaçao één honkslag.

Japan, dat met een All Star Team van één van de sterke universiteitscompetitie uit het land naar Rotterdam is gekomen, is daarmee de vijftiende editie voortvarend van start gegaan. Het team bestaat onder meer uit spelers van de universiteit van Osaka, één van de meest toonaangevende universiteiten van Japan.
De Curaçaose ploeg, met voornamelijk spelers van St. Maria Pirates, van manager Raymond van Gurp krijgt morgenmiddag tegen Nederland een herkansing.

         1 2 3 4 5 6 7  R  H E
CURAÇAO  1 1 0 0 0 0 0  2  6 2
JAPAN    0 3 1 2 4 2 X 12 11 1

Pitchers Curaçao
Nick Veltkamp (3+2 man): 1-3-4-1
Claysandy Hariquez (1 2/3): 1-1-5-1
Ramses Jamanika (1 1/3): 0-2-2-0

Pitchers Japan
Kento Yoza (7): 5-2-6-1

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page