Tweede winst op WPT voor Nederland

Nederland is vanmiddag in Rotterdam tegen een gretige Curaçaose ploeg overeind gebleven. Op de tweede dag van het World Port Tournament bleef de formatie van bondscoach Steve Janssen met 6-10 ongeslagen.

De bezoekers in het uitverkochte en volgepakte Neptunus Familiestadion hoefden zich nauwelijks te vervelen. Na een wervelende beginfase nam Nederland het initiatief in de wedstrijd over. En op het moment dat de Nederlandse honkballers gas terugnamen, sloeg op zijn beurt Curaçao toe.

Het leverde een enerverend duel op, waarbij Nederland geen enkel moment zeker bleek van de winst tegen de honkballers uit de Curaçaose competitie.

Voortvarend

Curaçao ging al direct in de eerste inning voortvarend van start. Alles wat de ploeg raakte, viel goed. Een honkslag (Raywendley van Gurp), een stootslag (Shurendell Mujica) en zelfs een tweehonkslag (Raily Legito). Nadat ook de Arubaan Kelvin Silvania raak had geslagen, was het zo ineens 2-0 voor de fanatiek openende honkballers van Curaçao.

Quintin de Cuba wordt op de thuisplaat uitgetikt door Ramiro Balentina.

Quintin de Cuba wordt op de thuisplaat uitgetikt door Ramiro Balentina.
Foto: © Rob Jelsma

Nederland liet zich echter geen enkel moment van de wijs brengen. Met foutloos honkbal en bij vlagen zelfs subliem veldwerk werd Curaçao na de eerste inning vakkundig een halt toegeroepen.

Voorsprong

Onder aanvoering van nieuwkomer Christian Diaz (3 uit 4), Shaldimar Daantji (3 uit 5) en Quintin de Cuba (2 uit 4) werkte Oranje de achterstand weg en kwam het op een comfortabele 2-9 voorsprong. Met name De Cuba en Daantji bleken belangrijk. Beide spelers sloegen dit duel elk drie ploeggenoten over de thuisplaat.

Curaçao gaf zich echter ook niet gewonnen en probeerde in de zevende inning terug in de wedstrijd te komen. Nadat reliever Mike Bolsenbroek de honken vol had laten stromen, sloeg Raywendley van Gurp met een daverende tweehonkslag op het pitchen van Berry van Driel maar liefst drie ploeggenoten binnen. Een inning later verkleinde Johnny Gregorius op het pitchen van Kevin Kelly het verschil zelfs tot 6-10, nadat ook hij de bal voor twee honken het buitenveld in had gejaagd.

Blessure

Het uitverkochte Neptunus Familiestadion

Het uitverkochte Neptunus Familiestadion.
Foto: © Marijn Jelsma

Met twee strikeouts in de negende inning voorkwam Arshwin Asjes dat Curaçao nog dichterbij kwam en hield hij de voorsprong voor Nederland vast. Beide teams kwamen samen, in het bijzijn van Patrick Kluivert, sinds kort bondscoach van het nationale Curaçaose voetbalteam, uiteindelijk tot 21 honkslagen. Maar na negen innings ging de winst naar Nederland, dat daarmee na twee dagen nog ongeslagen is op het World Port Tournament. Voor de honkballers van Curaçao was het de tweede nederlaag in Rotterdam, nadat gisteren nog met 12-2 werd verloren van Chinese Taipei.

Bij het Nederlands team viel tweede honkman Kevin Moesquit uit. Hij liep een blessure op in zijn slagbeurt in de vijfde inning en werd uit voorzorg in zijn slagbeurt vervangen voor Michael Duursma. Eerder maakte in de tweede inning Raily Legito al een lelijke misstap. Even werd gevreesd voor een erge blessure, maar de debutant in de Curaçaose ploeg kon de wedstrijd na een korte behandeling gewoon vervolgen.

           1 2 3 4 5 6 7 8 9  R  H E
NEDERLAND  0 2 0 3 4 0 1 0 0 10 11 0
CURAÇAO    2 0 0 0 0 0 3 1 0  6 10 5

Pitchers Nederland
Kevin Heijstek (5): 2-0-6-0
Jim Ploeger (1): 0-0-0-0
Mike Bolsenbroek (1/3): 1-2-0-0
Berry van Driel (2/3): 1-0-1-0
Kevin Kelly (1): 1-0-2-0
Arshwin Asjes (1): 2-0-0-0

Pitchers Curaçao
Raydel Isabella (4+1 man): 0-2-5-3
Richene Martina (1/3+2 man): 0-2-2-0
Evenon Martis (2 2/3): 1-0-3-1
Sherwenne Antersijn (1): 2-0-0-0

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page