Arubanen helpen Curaçao aan eerste winst

De Arubaanse honkballers Marvin Brown en Kelvin Silvania hebben Curaçao vanmiddag aan de eerste overwinning geholpen tijdens het World Port Tournament. In het Neptunus Familiestadion werd Chinese Taipei met 0-4 verslagen.

De op Aruba geboren Marvin Brown en Kelvin Silvania komen dit seizoen in de competitie op Curaçao uit voor St. Maria Pirates. Deze ploeg is, inclusief manager Raymond van Gurp, hoofdleverancier voor het nationale team dat week aanwezig is op het World Port Tournament.

Silvania werd al in juni toegevoegd aan de selectie van Curaçao voor het World Port Tournament. Marvin Brown ontving een uitnodiging nadat onder meer de ervaren pitcher Ruderly Manuel zich had moeten afmelden.

World Series

Vanmiddag beklom de pas twintigjarige Brown voor het eerst de heuvel voor Curaçao. De debutant, die met Aruba in 2010 winnaar werd van de Senior League Baseball World Series, hield Chinese Taipei in Rotterdam vijf innings lang puntloos en legde daarmee de basis voor de eerste shut-out van dit toernooi.

Curaçao nam het op de derde speeldag van het WPT op tegen Chinese TaipeiFoto: © Robert Bos

Curaçao nam het op de derde speeldag van het WPT op tegen Chinese Taipei
Foto: © Robert Bos

De linkshandige Brown kreeg aanvallend ondersteuning van de Arubaan Silvania (2 uit 3). De 24-jarige buitenvelder/eerste honkman, die tussen 2009 en 2011 in totaal 71 profwedstrijden speelde in de organisatie van Minnesota Twins, sloeg met een opofferingsslag en een tweehonkslag punten binnen in zowel de derde als de vijfde inning.

Scoringspositie

De 0-4 voorsprong die Curaçao hierdoor al na vijf innings in handen kreeg, gaf de formatie van manager Van Gurp niet meer uit handen. Chinese Taipei kreeg vanaf de derde inning telkens wel een loper in scoringspositie. Zelfs vier keer op het derde honk, maar wist uiteindelijk niet te scoren. Marvin Brown kreeg daarmee de winst op zijn naam.

Voor Curaçao was het na nederlagen tegen Japan en Nederland de eerste overwinning tijdens de vijftiende editie van het World Port Tournament. Chinese Taipei, onlangs nog winnaar van het goud tijdens de Zomer Universiade, wacht na drie duels nog altijd op de eerste zege.

                1 2 3 4 5 6 7 8 9  R H E
CURAÇAO         0 0 3 0 1 0 0 0 0  4 9 0
CHINESE TAIPEI  0 0 0 0 0 0 0 0 0  0 8 3

Pitchers Curaçao
Marvin Brown (5+1 man): 1-5-5-0
Sherwenne Antersijn (2 1/3+2 man): 3-3-2-0
Evenon Martis (2/3): 0-0-0-0
Jonathan Balentina (1): 1-0-1-0

Pitchers Chinese Taipei
Yi-Chih Huang (5): 3-2-7-3
Kai-Hsiang Hsu (2): 3-0-0-0
Wei-Fan Tsai (2 man): 0-1-1-0
Wei-Chih Lin (1): 0-0-0-0
Yen-Ping Lu (1): 1-0-1-0

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page