Blessures Moesquit en Leonora lijken mee te vallen

De blessures van de internationals Kevin Moesquit en Dudley Leonora lijken mee te vallen. De twee spelers van Corendon Kinheim trainden vandaag in Rotterdam alweer mee met de rest van het Nederlandse team.

De op Sint-Maarten geboren Dudley Leonora debuteerde zaterdagavond in het Nederlandse A-team met een honkslag op zijn eerste pitch in de tweede inning van de wedstrijd tegen Chinese Taipei. Hij kwam uiteindelijk tot één honkslag in drie slagbeurten. In de achtste inning werd de eerste honkman vervangen voor Quintin de Cuba.

De speler van Corendon Kinheim ondervond teveel hinder van een blessure aan zijn lies en werd om die reden gistermiddag in de wedstrijd tegen Curaçao aan de kant gehouden.

Staken

Ook zijn Curaçaose ploeggenoot Moesquit viel afgelopen weekeinde uit met een blessure. De tweede honkman van Oranje moest gisteren zijn slagbeurt in de vijfde inning van de wedstrijd tegen Curaçao staken. Hij werd vervangen voor Michael Duursma.

“Moesquit heeft een paar weken geleden een blessure gehad. Hij kwam gisteren van de avondwedstrijd naar die dagwedstrijd en voelde in zijn slagbeurt iets”, licht bondscoach Steve Janssen toe. “Uit voorzorg is hij daarna uit de wedstrijd gehaald.” Volgens de medische staf waren de eerste signalen redelijk positief. “Ik verwacht er niet veel problemen van”, laat Janssen weten.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page