Eugene Henson en Mampaey The Hawks uit elkaar

Eugene Henson keert niet meer terug als hoofdcoach bij Mampaey The Hawks. Het bestuur heeft besloten met onmiddellijke ingang de samenwerking met Henson te beëindigen. Paul Roodenburg en Gregory Grampon zijn aangesteld als zijn vervangers.

Eugene Henson maakte dit seizoen zijn debuut voor Mampaey The Hawks in de hoofdklasse, nadat hij vorig jaar al aan het roer stond bij AdoLakers. Onder leiding van Henson won Mampaey The Hawks tot dusver vijf van zijn 36 wedstrijden. Daarmee staat de ploeg op een achtste en laatste plaats in de hoofdklasse.

Na uitvoerig overleg heeft het bestuur van de club uit Dordrecht nu besloten de samenwerking met Henson met onmiddellijke ingang te beëindigen.

Gemoedsrust

De reden van dit besluit heeft ermee te maken dat Henson regelmatig botst met de scheidsrechters. Zowel Henson als het bestuur hebben niet de indruk dat dit gaat verbeteren. “Juist in de komende belangrijke periode, waarin over drie weken de Runner-up competitie start, acht Eugene Henson het voor zijn eigen gemoedsrust, voor de jongens die hij moet trainen en coachen, maar vooral ook voor de vereniging beter dat een ander zijn taken overneemt”, aldus het bestuur van Mampaey The Hawks.

Als vervanger voor Henson zijn Paul Roodenburg en Gregory Grampon aangesteld. “Eugene Henson kan zich nu in alle rust bezinnen op zijn toekomst in de Nederlandse honkbalwereld.”

Enorme potentie

Roodenburg was eerder al actief als coach en technisch manager voor het Rotterdamse Sparta/Feyenoord. De vader van speler Tim Roodenburg is sinds de start van het seizoen nauw betrokken bij de hoofdmacht van Mampaey The Hawks. “Hij heeft het lopende seizoen veel wedstrijden van het team gezien en gelooft heilig in de enorme potentie van de ploeg”, licht het bestuur van de club de keuze toe.

Grampon was als assistent-coach al met Henson overgekomen van AdoLakers. Na de eerste seizoenshelft heeft hij tijdelijk een stapje terug moeten doen in verband met privé-omstandigheden. Inmiddels kan Grampon zijn taken weer hervatten. “Hij wil graag samen met Paul Roodenburg de uitdaging aangaan om Mampaey The Hawks voor de hoofdklasse te behouden.”

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page