Fotoverslag opening World Port Tournament

Diverse hoogwaardigheidsbekleders hebben gistermiddag de officiële opening van de vijftiende editie van het World Port Tournament bijgewoond. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb gooide de ceremoniële eerste bal.

De openingsceremonie in het uitverkochte Neptunus Familiestadion stond voor een belangrijk deel in het teken van het programma ‘Alleen jij bepaalt wie je bent!’ van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Dit programma heeft zich verbonden aan het World Port Tournament.

Twee van de ambassadeurs van ‘Alleen jij bepaalt wie je bent!’ komen voor Curaçao uit op het World Port Tournament, namelijk binnenvelder Raily Legito en catcher Ramiro Balentina.

Ministers

Voor de wedstrijd tussen Nederland en Curaçao waren diverse hoogwaardigheidsbekleders aanwezig. Naast de Rotterdamse burgemeester waren ook de ministers van Justitie Nelson Navarro (Curaçao) en Arthur Dowers (Aruba) en de Amerikaanse ambassadeur Timothy Broas in Rotterdam aanwezig.

Ard van der Steur, de Nederlandse minister van Veiligheid en Justitie had een videoboodschap voor de aanwezigen in het Rotterdamse honkbalstadion. In die videoboodschap sloeg Raily Legito symbolisch de bal naar het Neptunus Familiestadion.

Eerste bal

Daar gooide even later burgemeester Aboutaleb de ceremoniële eerste bal om de vijftiende editie van het World Port Tournament officieel te openen. Ajax-voetballer Ricardo van Rhijn woonde het duel bij als ambassadeur van het project ‘Alleen jij bepaalt’. Ook voormalig voetbalinternational Patrick Kluivert was in het Neptunus Familiestadion aanwezig voor de wedstrijd tussen Nederland en Curaçao. De oud-speler van onder meer Ajax is sinds kort bondscoach van de voetballers van Curaçao.

Bekijk hieronder een fotoverslag van de officiële opening van het World Port Tournament.

Foto’s: © Rob Jelsma
Bekijk meer foto’s in het volledige foto-album

 

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page