Ook eerste winst voor Chinese Taipei

Chinese Taipei heeft vanmiddag in zijn laatste wedstrijd uit de eerste ronde zijn eerste overwinning geboekt op het World Port Tournament. In de achtste inning van de wedstrijd tegen Japan sloeg Po-Ting Hsiao in Rotterdam zijn ploeg met een driehonkslag naar de winst.

Japan opende het duel voortvarend met twee hits en twee gestolen honken, waarna derde honkman Teppei Ueda met een tweehonkslag de eerste twee punten binnensloeg. Na nog eens een vierde Japanse hit kon startend pitcher Tzu-Peng Huang alweer inrukken.

Het leek een kort middagje te worden. De Japanse derde honkman voegde na zijn tweehonkslag bovendien nog twee hits en een driehonkslag aan zijn totaal toe. Daarmee kwam Japan uiteindelijk op een 2-4 voorsprong.

Driehonkslag

Maar het tempo uit de eerste inning konden de Japanse honkballers niet volhouden. Zo kon het gebeuren dat Chinese Taipei in de achtste inning alsnog langszij kon komen toen de Taiwanese korte stop Po-Ting Hsiao in de achtste inning met volle honken de bal langs de lijn in het rechtsveld ramde. Hij kon er zelf mee in één keer door naar derde honk, maar belangrijker was dat hij met die driehonkslag zijn ploeg naar een 6-4 voorsprong had geslagen.

De Japanse pitcher Yuta Monzen in actie.

De Japanse pitcher Yuta Monzen in actie.
Foto: © Robert Bos

Tot die achtste Taiwanese slagbeurt had pitcher Yuta Monzen (3-3-9-2) nog maar vijf honkslagen toegestaan. Uiteindelijk kon hij zijn sterke start niet bekronen met een overwinning. In de negende inning hield de Taiwanese bullpen de voorsprong wel vast en kon ook Chinese Taipei zijn eerste overwinning bijschrijven.

Eerste zege

Door de winst van de Taiwanese honkballers hebben nu drie teams één wedstrijd gewonnen. Gisteren boekte Curaçao al zijn eerste zege. Japan won tot dusver alleen zijn eerste wedstrijd van het toernooi.

Chinese Taipei heeft zijn eerste ronde uitgespeeld en moet nu voor de eindklassering in die eerste ronde wachten op het resultaat van de wedstrijden van morgen, als Curaçao speelt tegen Cuba en Japan tegen Nederland.

                1 2 3 4 5 6 7 8 9  R  H R
JAPAN           2 0 0 0 1 1 0 0 0  4 11 2
CHINESE TAIPEI  0 0 0 1 1 0 0 4 X  6  9 1

Pitchers Japan
Yuta Monzen (7 2/3+2 man): 3-3-9-2
Keno Yoza (1/3): 1-2-0-0

Pitchers Chinese Taipei
Tzu-Peng Huang (4 man) 0-0-4-0
Yen-Ping Lu (3): 2-1-1-0
Yu-Pu Wang (2): 4-1-1-0
Hsiang Ying Wang (2): 0-0-3-1
Shih-Ying Peng (2): 3-0-2-0

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page