Curaçao laat winst tegen Cuba uit handen glippen

Even hing een nieuwe stunt in de lucht. De honkballers van Curaçao begonnen met een 7-3 voorsprong aan de zevende inning. Titelverdediger Cuba herstelde zich echter tijdig en trok in de slotfase alsnog aan het langste eind. Door dit resultaat eindigt Cuba als tweede in de eerste ronde en wordt het morgenavond voor de tweede keer deze week de tegenstander van Nederland.

Op 24 juni 2011 zorgden de honkballers van Curaçao al voor een enorme verrassing door op de tweede speeldag van het dertiende World Port Tournament Cuba met 6-4 te verslaan. Vier jaar later was de ploeg van manager Raymond van Gurp vanmiddag opnieuw dichtbij een overwinning op de sterke Cubanen.

Onder aanvoering van Rojean Cleofa werkte de ploeg vanaf de vijfde inning een 0-3 achterstand weg. De Curaçaose buitenvelder, die vier seizoenen als profhonkballer speelde in de organisatie van Baltimore Orioles, sloeg in de vierde inning een tweepunten-homerun.

Veldfouten

Curaçao kwam tegen Cuba aanvallend te kort.

Curaçao kwam tegen Cuba aanvallend te kort.
Foto: © Robert Bos

Een inning later raakte de Cubaanse derde honkman Yurisbel Gracial volledig de kluts kwijt. Eerst ging hij al in de fout bij een poging een geslagen val van Quincy Ascencion te verwerken. Toen hij dat probeerde goed te maken, smeet hij pardoes de bal langs zijn teamgenoot. Op die twee veldfouten konden Reyhan Fecunda (tweehonkslag) en Shurendell Mujica (honkslag) hun ploeg voor het eerst dit duel op voorsprong brengen: 4-3. Via een tweehonkslag van Ulrich Snijders en een driehonkslag van Johannes Gregorius liep Curaçao zelfs uit naar een 7-3 voorsprong.

Maar met de haven in zicht ging het alsnog mis. In de laatste twee innings was Curaçao tegen de sterke Cubaanse honkballers niet bij machte om de voorsprong vast te houden. Olber Peña (4 uit 4), Yasiel Santoya (3 uit 5) en Yurisbel Gracial (2 uit 5) sloegen zowel in de achtste als in de negende inning honkslagen en brachten daarmee Cuba alsnog langszij. Uiteindelijk kwam Cuba dit duel tot maar liefst achttien honkslagen.

         1 2 3 4 5 6 7 8 9  R  H E
CUBA     1 0 2 0 0 0 0 5 3 11 18 2
CURAÇAO  0 0 0 0 2 5 0 0 0  7  9 2

Pitchers Cuba
Yoalkis Cruz (5 1/3+1 man): 4-0-6-2
Yadir Rabí González (1 man): 0-0-1-0
Danny Aguilera (3 2/3): 2-0-2-0

Pitchers Curaçao
Rodienne Albertus (5 1/3+2 man): 0-4-9-2
Roderick Eustatius (2+1 man): 1-1-2-0
Evenon Martis (1/3+3 man): 1-0-3-0
Jonathan Balentina (1/3): 0-1-1-0
Richene Martina (2/3+1 man): 0-1-4-0
Ramses Jamanika (1/3): 0-0-0-0

 

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page