Curaçao blijft in de race voor de finale

De honkballers van Curaçao hebben zich vanmiddag met een uitstekende 5-14 overwinning op Japan verzekerd van een plaats bij de beste drie teams op het World Port Tournament. Nog niet eerder eindigde Curaçao zo hoog in Rotterdam. Morgen speelt de Curaçaose ploeg zelfs om een plaats in de finale.

Was Japan afgelopen zaterdag in de eerste wedstrijd van het toernooi in zeven innings nog met 12-2 te sterk voor Curaçao, vanmiddag waren in het Neptunus Familiestadion de rollen omgedraaid.

Evenals in de wedstrijd van gisteren tegen Cuba nam ook nu Rojean Cleofa zijn ploeg op sleeptouw. Bij een 3-0 achterstand sloeg hij in de derde inning een tweehonkslag. Niet veel later scoorde hij één van de twee Curaçaose punten in deze slagbeurt. In de vierde inning sloeg hij met een hit ook nog eens twee ploeggenoten binnen.

Machteloos

Daarmee bracht de voormalig profhonkballer zijn ploeg voor het eerst dit duel op voorsprong. Gaf Curaçao gisteren de winst in de slotfase nog uit handen. Vandaag was daar geen sprake meer van. Vanaf de vierde inning trok de ploeg van manager Raymond van Gurp hard door. Dat leverde onder meer in de zevende inning maar liefst vijf punten op.

Reyhan Fecunda (Curaçao) steelt het derde honk.

Reyhan Fecunda (Curaçao) steelt het derde honk.
Foto: © Robert Bos

Japan moest machteloos toekijken hoe Curaçao, door onder meer driepitters van Ramiro Balentina en Raywendley van Gurp, uitliep naar een 4-15 overwinning. Winnend pitcher Raydel Isabella hield tot ver in de negende inning stand en gaf hiermee de andere pitchers van Curaçao een extra dag rust. Curaçao kwam vanmiddag tot vijftien honkslagen, waaronder drie van rechtsvelder Reyhan Fecunda (3 uit 6).

Finale

Door deze tweede zege in Rotterdam blijft Curaçao in de race om een plaats in de finale. Bovendien verzekerde de ploeg zich van een plaats bij de beste drie. Curaçao krijgt nu twee kansen om de finale te bereiken. Eerst morgenavond in de wedstrijd tegen de winnaar van het duel tussen Nederland en Cuba, dat later vandaag wordt gespeeld. Als dat niet lukt, krijgt Curaçao op zaterdag een herkansing.

Na een vijfde plaats in 1985 en vierde plaatsen in 1991, 2011 en 2013 is Curaçao nu bezig aan een zeer sterk World Port Tournament en verzekert de formatie van manager Raymond van Gurp zich aankomend weekeinde in ieder geval van de beste eindklassering ooit voor Curaçao.

        1 2 3 4 5 6 7 8 9   R  H E
CURAÇAO 0 0 2 2 1 1 5 1 2  14 15 2
JAPAN   0 3 0 0 0 2 0 0 0   5  8 2

Pitchers Curaçao
Raydel Isabella (8 2/3): 3-2-8-2
Rames Jamanika (1/3): 0-0-0-0

Pitchers Japan
Tatsuya Yamamoto (4): 1-2-6-0
Kento Yoza (2 2/3+3 man): 2-3-5-2
Ryusei Sakamoto (1 1/3): 0-0-2-0
Makoto Ota (1): 1-1-2-0

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page