Drie persoonlijke prijzen voor Nederland

Drie spelers van het Nederlands team hebben vanmiddag na afloop van de verloren finale van het World Port Tournament een persoonlijke prijs in ontvangst mogen nemen. Dwayne Kemp werd uitgeroepen tot Meest Populaire Speler.

De zo succesvolle en lang zonnige vijftiende editie van het World Port Tournament eindigde dit weekeinde in mineur. Nadat gisteren door het noodweer de wedstrijd om de vierde en vijfde plaats al moest worden afgelast, greep het ongeslagen Nederland vandaag in de finale naast de toernooiwist.

Niettemin kon de organisatie tevreden terugkijken op de afgelopen editie. Verspreid over negen dagen passeerden zo’n 33.5000 toeschouwers de poort van het Neptunus Familiestadion. Vier keer was het Rotterdamse stadion uitverkocht en moesten zelfs staanplaatsen worden verkocht.

Meest Populaire Speler

Dwayne Kemp kreeg de prijs voor de Meest Populaire Speler.

Dwayne Kemp kreeg de prijs voor de Meest Populaire Speler.
Foto: © Rob Jelsma

Na afloop van de finale mochten drie spelers uit het Nederlands team een persoonlijke prijs in ontvangst nemen. Dwayne Kemp, Diegomar Markwell en Christian Diaz zorgden zo in hun eigen stadion nog voor een klein succesje. Dwayne Kemp werd door het publiek uitgeroepen tot Meest Populaire Speler. Hij zorgde voor een sensatie toen hij woensdagavond in de negende inning van de wedstrijd tegen Japan vanaf het tweede honk het winnende punt scoorde op een opofferingsslag. Ook in de andere wedstrijden van Oranje bleek hij een grote smaakmaker.

Zijn ploeggenoot Diegomar Markwell werd uitgeroepen tot beste pitcher. Hij gooide vrijdagavond een complete wedstrijd tegen Curaçao en stond in zeven innings maar één verdiend punt toe. Markwell kreeg daarmee de voorkeur boven de Japanse pitcher Ryotaro Tamaru, die dit toernooi in 6 2/3 inning geen verdiend punt tegen had gekregen. Beste Rookie werd Christian Diaz, die vorige week zaterdag zijn debuut had gemaakt in het Nederlands team. De Arubaanse buitenvelder kwam dit toernooi in zeven wedstrijden tot een slaggemiddelde van .320. Hij leidde zijn team in aantal gescoorde punten (7).

Cubaans feestje

Hoewel Nederland in Rotterdam zes wedstrijden ongeslagen bleef, werd de slotdag van het World Port Tournament vooral een Cubaans feestje. Niet alleen mocht de nationale ploeg van manager Victor Mesa de hoofdprijs in ontvangst nemen, maar neemt de zesvoudig kampioen ook drie persoonlijke prijzen mee terug naar Havana.

De Cubaanse coaches José Rodríguez en Lazaro López nemen de beker in ontvangst.

De Cubaanse coaches José Rodríguez en Lazaro López nemen de beker in ontvangst.
Foto: © Rob Jelsma

De belangrijkste onderscheiding ging naar Lourdes Gurriel Jr. Hij werd uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler. De buitenvelder scoorde twee van de vijf Cubaanse punten in de finale, één daarvan door een solohomerun. In de eerste zeven wedstrijden voor Cuba had hij ook al twaalf hits (.353) geslagen en drie honken gestolen.

Beste slagman

Yasiel Santoya kreeg de prijs voor de beste slagman. Hij kwam in de aanloop naar de finale in zes wedstrijden tot de meeste honkslagen (15) en het beste slaggemiddelde (.556). Hij bleef daarmee Shaldimar Daantji (.500) voor. Osvaldo Vásquez maakte het succes compleet met de prijs voor de Homerun King. Hij sloeg dit toernooi driemaal de bal het stadion uit.

Raily Legito, die dit toernooi zijn debuut voor het nationale team van Curaçao had gemaakt en tijdens het World Port Tournament optrad als ambassadeur voor het programma ‘Alleen jij bepaalt wie je bent!’, ontving bij de prijsuitreiking de Donald Bax Press Award.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page