Hoofdklasse op dinsdagavond hervat

Na de korte onderbreking in verband met het World Port Tournament hervatten Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam morgenavond de strijd in de hoofdklasse. De twee koplopers spelen dan in Rotterdam het restant van hun oorspronkelijk op dinsdag 30 juni gespeelde wedstrijd.

De acht teams uit de hoofdklasse beginnen deze week aan de ontknoping in de reguliere competitie van de hoofdklasse. Er staan nog twee speelrondes op het programma. De laatste reguliere wedstrijden worden gespeeld op zondag 9 augustus.

Voorafgaand aan deze twee speelrondes komen eerst morgenavond Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam in actie. Zij beginnen hun wedstrijd vanaf het begin van de tweede helft van de vijfde inning bij een 1-1 tussenstand. Dit heeft alles te maken met het protest dat Curaçao Neptunus indiende tijdens de wedstrijd van dinsdag 30 juni, waardoor dit duel nu deels moet worden overgespeeld.

Play-Offs

In de laatste twee speelrondes van de reguliere competitie kunnen nog twee teams zich komende twee weken plaatsen voor de Play-Offs. Corendon Kinheim, de huidige nummer drie, heeft aan één overwinning voldoende om zich als derde ploeg te plaatsen voor de Play-Offs. Vaessen Pioniers moet nog twee wedstrijden winnen om het Utrechtse UVV voor te blijven.

Curaçao Neptunus strijdt in augustus ook nog om de Europese clubtitel.

Curaçao Neptunus strijdt in augustus ook nog om de Europese clubtitel.
Foto: © Rob Jelsma

In de eerste competitieronde verzekerden titelverdediger Curaçao Neptunus en koploper L&D Amsterdam zich al van deelname aan de Play-Offs. De Amsterdamse ploeg van hoofdcoach Charles Urbanus verdedigt bovendien een voorsprong van vier punten voor de eerste plaats in de reguliere competitie, die recht geeft op deelname aan de European Champions Cup volgend jaar.

Europese clubtitel

L&D Amsterdam en Curaçao Neptunus hoeven alleen deze week nog in actie te komen in de reguliere competitie. Volgende week strijd Curaçao Neptunus, waarvan tien spelers en hoofdcoach Evert-Jan ’t Hoen gisteren in de finale van het World Port Tournament verloren van Cuba, in een best-of-three om de Europese clubtitel tegen het Italiaanse Fortitudo Bologna.

Donderdag 13 augustus gaan in de Nederlandse competitie de Play-Offs en Runner-up Competitie van start. De best-of-seven van de Holland Series staat op het programma vanaf zaterdag 12 september, zes dagen na de All Star Game op zondag 6 september in Utrecht.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page