USOC zet streep door Boston 2024

De Olympische Spelen worden in 2024 niet in Boston gehouden. Het Amerikaanse Olympisch Comité (USOC) heeft vandaag een streep door de plannen gezet.

Zes maanden geleden presenteerde de USOC nog trots de plannen om de Olympische Zomer Spelen in 2024 naar Boston te halen. Met name voor honkbal en softbal, momenteel de grootste kanshebbers voor een eenmalige terugkeer op het Olympische programma in 2020, zou dat gunstig zijn.

Bij de presentatie in het Boston Convention and Exhibition Center werd afgelopen januari al duidelijk dat het USOC honkbal en softbal als keuzesporten aan het programma wilde toevoegen. In die presentatie was Fenway Park, het oudste stadion in de Major League en momenteel de thuisbasis van Boston Red Sox, één van de blikvangers.

Kostenoverschrijdingen

Vandaag werden de plannen door de USOC echter alsnog van tafel geveegd. Dit besluit werd genomen nadat de burgemeester van Boston, Marty Walsh, weigerde vandaag zijn handtekening te zetten onder een contract, waarin de stad Boston garant zou komen te staan voor eventuele kostenoverschrijvingen.

Burgemeester Walsh liet weten daarvoor niet voldoende informatie te hebben over de financiële risico’s. Hij wilde bovendien niet dat de inwoners van Boston zouden moeten opdraaien voor de kosten van de Zomer Spelen.

Draagvlak

Om die reden concludeerde het Amerikaanse Olympish Comité vandaag dat er in Boston te weinig draagvlak is om de Zomer Spelen in 2024 te organiseren. De USOC vreest daardoor te grote concurrentie van de plannen van Parijs, Rome, Hamburg, Budapest en Toronto.

Hierop werd een streep gezet door de plannen, waarmee Boston in januari de keuze kreeg boven de voorstellen vanuit Los Angeles, San Francisco en Washington. De USOC gaat nu onderzoeken of er andere mogelijkheden zijn voor een Olympische bid voor 2024. Mogelijk in samenwerking met één van de drie andere steden. Daarvoor heeft het Amerikaanse comité overigens nog maar tot medio september de tijd.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page