Curaçao Neptunus wint na protest wel

Curaçao Neptunus heeft optimaal geprofiteerd van het protest dat de club op dinsdag 30 juni had ingediend tijdens de met 1-4 verloren wedstrijd tegen L&D Amsterdam. In de herkansing wisten de Rotterdammers de winst in de hoofdklasse vanavond wel naar zich toe te trekken.

In de wedstrijd tussen Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam speelde de Rotterdamse thuisploeg op dinsdag 30 juni vanaf de tweede helft van de vijfde inning onder protest verder, omdat Nick Urbanus (L&D Amsterdam) volgens de Rotterdammers met een ongerechtige knuppel had geslagen.

De protestcommissie stelde daags na het door L&D Amsterdam met 1-4 gewonnen duel Curaçao Neptunus in het gelijk en bepaalde dat de wedstrijd vanaf de tweede helft van de vijfde inning over moest worden gespeeld. Het duel werd uiteindelijk vastgesteld voor vanavond, twee dagen na de finale van het World Port Tournament.

Nationale teams

Voor de Rotterdamse honkballers pakte dat goed uit. Vanavond draaiden zij de 1-4 nederlaag om in een 5-1 overwinning en liepen zij in het klassement twee punten in op koploper L&D Amsterdam. Overigens speelden vanavond de Amsterdammers onder protest in verband met de deelname aan de wedstrijd van Diegomar Markwell als coach op het eerste honk. Volgens L&D Amsterdam was dat door een vermeende schorsing van Markwell niet toegestaan.

Het coachen van Diegomar Markwell op het eerste honk zorgde ervoor dat vanavond L&D Amsterdam onder protest speelde.

Het coachen van Diegomar Markwell op het eerste honk zorgde ervoor dat vanavond L&D Amsterdam onder protest speelde.
Foto: © Rob Jelsma

Zeven spelers uit de startopstelling van Curaçao Neptunus kwamen de afgelopen week voor drie verschillende nationale teams uit. Vijf spelers tijdens het World Port Tournament voor Nederland. Onder hen Christian Diaz, die werd uitgeroepen tot Beste Rookie en Dwayne Kemp, die werd gekozen tot Meest Populaire Speler.

Noodgedwongen

Daarnaast kwam Raily Legito voor Curaçao eveneens uit tijdens het internationale toernooi in Rotterdam. Benjamin Dille nam met de nationale ploeg van België deel aan de eerste editie van het door Frankrijk gewonnen Flanders Invitational Baseball Tournament in Antwerpen.

Van de negen spelers die vanavond voor L&D Amsterdam in actie kwamen, nam alleen Michael Duursma deel aan het World Port Tournament. International Nick Urbanus bleef noodgedwongen op de tribune. Hij was de speler die op dinsdag 30 juni met een ongerechtigde knuppel had geslagen, waardoor het duel nu deels moest worden overgespeeld. Volgens de spelregels mocht hij hierdoor niet meer aan de wedstrijd deelnemen.

Kansloos

Ook Rob Cordemans, die op 30 juni een complete wedstrijd had gegooid en daarmee zijn ploeg naar de 1-4 overwinning had geleid, bleef aan de kant. Hij was twee dagen geleden nog de startend pitcher voor Nederland in de finale van het World Port Tournament. Cordemans werd op de heuvel vanavond vervangen door Dennis Burgersdijk. Hij was echter kansloos tegen de met internationals gevulde Rotterdamse selectie.

Kevin Kelly gooide vanavond alle vier de innings voor Curaçao Neptunus.

Kevin Kelly gooide vanavond alle vier de innings voor Curaçao Neptunus.
Foto: © Rob Jelsma

Al in de vijfde inning nam Curaçao Neptunus een 3-1 voorsprong na tweehonkslagen op rij van Shaldimar Daantji en Raily Legito en een honkslag van Gianison Boekhoudt. In totaal moest Burgersdijk in twee innings zes honkslagen toestaan, waaronder een driehonkslag van Christian Diaz, die daarmee de 4-1 scoorde in de zesde inning. Urving Kemp bepaalde in de achtste inning, op de negende honkslag van de avond van Neptunus, de eindstand op 5-1.

Behandeling

Bij de Rotterdammers gooide Kevin Kelly (3-3-2-0) de vier innings van vanavond. L&D Amsterdam-hoofdcoach Charles Urbanus gebruikte vier verschillende pitchers. Van hen moest Tom de Blok de wedstrijd staken nadat hij in de achtste inning hard werd geraakt door een bal. Dat gebeurde nadat catcher Bas Nooij een steelpoging van Dwayne Kemp probeerde te verijdelen.

De Blok bukte wel, maar werd toch hard geraakt door de aangooi van Nooij, waarna De Blok neer ging. Uiteindelijk werd de jonge pitcher na een behandeling op het veld van de medische staf uit voorzorg uit de wedstrijd gehaald.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page