No-hitter voor Orlando Yntema

Orlando Yntema heeft vanavond voor Curaçao Neptunus in de wedstrijd tegen UVV een no-hitter gegooid. Negen innings lang stond de international geen enkele honkslag en geen enkel punt toe. Het was de tweede no-hitter voor Yntema dit seizoen.

Op Sportpark De Paperclip stond Orlando Yntema (8-3-0-0) vanavond tot aan de zevende inning geen enkele loper toe op de honken. In de zevende inning brak pinch-hitter Gilmer Lampe de perfect game op toen hij vier wijd kreeg. In de achtste en negende inning gooide Yntema nog twee keer vier wijd, maar stond verder niemand meer toe op de honken. In de negende inning gooide hij de wedstrijd uit met een strikeout voor diezelfde Lampe, de achtste keer drie slag dit duel.

Daarmee hield Yntema zijn no-hit/no-run-zege in stand. Het werd uiteindelijk 0-5 voor de bezoekers. Het was al zijn tweede no-hitter van dit seizoen. Op 23 mei gooide Yntema, eveneens in de wedstrijd tegen UVV, al een gezamenlijke no-hitter met Jorian van Acker en Loek van Mil. Toen gooide Yntema vijf van de zeven innings. Vanavond hield hij de volle negen innings vol.

UVV – Curaçao Neptunus

Het is voor het eerst dat het Rotterdamse Neptunus twee keer in één seizoen wint door middel van een no-hitter. Eerder gooiden ook Steve Donovan (1981), Ken Brauckmiller (1997), Eelco Jansen (2002), Rob Cordemans (2005), Leon Boyd (2008) en Dushan Ruzic (2010) al eens een no-hitter voor Neptunus.

Neptunus kwam vanavond in de wedstrijd tegen UVV tot veertien hits, waaronder drie voor Benjamin Dille (3 uit 5). Voor de Rotterdammers sloeg Gianison Boekhoudt homeruns in de zesde en zevende inning. Hij bracht daarmee drie van de vijf punten voor Neptunus over de thuisplaat.

L&D Amsterdam – DSS

Curaçao Neptunus is met de 0-5 winst op UVV goed begonnen aan de laatste serie in de reguliere competitie. De Rotterdammers hebben in het klassement een achterstand in te halen van twee punten op koploper L&D Amsterdam. De Amsterdammers maakten in de eerste wedstrijd van hun serie echter ook geen misstap. Op eigen veld werd met 4-3 gewonnen van DSS.

De Amsterdammers kwamen na drie punten in de tweede inning vroeg op voorsprong. In de zevende inning sloeg Michael Duursma met een tweehonkslag ook het vierde Amsterdamse punt binnen. Tot dat moment had pitcher Kevin Heijstek (5-0-7-0) nog geen punt tegen gekregen. Maar toen Daan Hendrix in de negende inning het pitchen overnam, leek het nog bijna mis te gaan. Na twee honkslagen en drie keer vier wijd op rij kon DSS terugkomen tot 4-3 met volle honken en geen enkele man uit.
Inmiddels had Tom de Blok het pitchen overgenomen. Hij moest dinsdag nog de wedstrijd staken, nadat hij vol was geraakt door een gegooide bal. Maar inmiddels is hij daar goed van hersteld. Met twee strikeouts hield de talentvolle De Blok de nipte voorsprong in de negende inning vast.

Corendon Kinheim – Mampaey The Hawks

Corendon Kinheim won vanavond met 9-2 van Mampaey The Hawks. De bezoekers uit Dordrecht wisten alleen twee punten te scoren na drie hits in de eerste inning. Maar na een bezoekje op de heuvel wist pitcher Glenn Wassink zich te herpakken. In het restant van de wedstrijd stond hij, samen met Scott Ronnenbergh, Pim Walsma en Arshwin Asjes nog maar drie hits toe.

Zelf scoorde Kinheim al driemaal in de eerste inning en liep het in de vijfde en zesde inning uit naar de winst. Bryan Engelhardt scoorde in alle drie de innings en sloeg in de zesde inning zelfs een tweepunten-homerun. Dashenko Ricardo (2 uit 3) sloeg met een tweehonkslag en driehonkslag drie punten binnen en scoorde tweemaal. Manager Wim Martinus gebruikte dit duel maar liefst twintig spelers.

HCAW – Vaessen Pioniers

HCAW boekte vanavond een sterke overwinning op Vaessen Pioniers. Pitchers Maickel Rietel en Steven van Groningen hielden de Hoofddorpse slagploeg, in deze tot zeven innings ingekorte wedstrijd, op slechts vijf honkslagen.

Zelf kwam HCAW tot tien hits. In de derde inning liep de Bussumse ploeg uit van 1-1 naar 5-1. Vier innings later werd de eindstand via drie runs bepaald op 8-2. In deze laatste inning scoorden Roy Seltenrijch en Marciano Philippi door een wilde worp. Rossini Frolijk passeerde de thuisplaat na vier wijd met volle honken.

Uitslagen

L&D Amsterdam – DSS: 4-3
UVV – Curaçao Neptunus: 0-5
Corendon Kinheim – Mampaey The Hawks: 9-2
HCAW – Vaessen Pioniers: 8-2

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page