Kinheim en Pioniers ook naar Play-Offs

Corendon Kinheim en Vaessen Pioniers hebben zich in de voorlaatste speelronde geplaatst voor de Play-Offs. Daarmee zijn alle vier de deelnemers aan de strijd om de Holland Series bekend. Eerder gingen L&D Amsterdam en Curaçao Neptunus de twee teams al voor.

De honkballers van Corendon Kinheim haalden donderdagavond tegen Mampaey The Hawks al hun laatste benodigde overwinning binnen om een plek bij de beste vier veilig te stellen. Vaessen Pioniers volgde vandaag. De Hoofddorpse ploeg was te sterk voor het Bussumse HCAW. Daarmee werd ook Pioniers onbereikbaar voor nummer vijf UVV.

Kinheim en Pioniers volgen hiermee L&D Amsterdam en Curaçao Neptunus, die zich in de eerste competitieronde al hadden geplaatst voor de Play-Offs. Deze twee teams eindigen zeer waarschijnlijk ook in de tweede competitieronde op de eerste en tweede plaats, waardoor automatisch de nummers drie en vier zich plaatsen voor de Play-Offs. De overige vier teams, UVV, DSS, HCAW en Mampaey The Hawks strijden in de Runner-up competitie tegen degradatie.

Vaessen Pioniers – HCAW

Vaessen Pioniers verloor donderdagavond nog wel met 8-2 van HCAW, maar profiteerde van de dubbele nederlaag van UVV tegen Curaçao Neptunus. Vanmiddag herstelde de formatie van hoofdcoach Robert Klaver zich met 7-4 overwinning op de Utrechtse ploeg.
Dirk van ’t Klooster opende de score in de eerste inning met een solohomerun. Hij voegde daar in de vijfde inning nog een driehonkslag aan toe, waarop Daniel Fernandes de voorsprong kon uitbreiden tot inmiddels 4-0, voordat Van ’t Klooster op een wilde worp zelf het vijfde punt kon scoren.

HCAW wist vanmiddag met twaalf honkslagen meer hits te slaan dan Vaessen Pioniers, maar bleef niettemin acht innings lang puntloos. Pas in de negende inning, bij een 7-0 achterstand, scoorde de ploeg voor het eerst. Dat werden op de debuterende pitcher Nick Keur zelfs vier runs. Maar de winst kwam in de negende inning voor Pioniers niet meer in gevaar.

Corendon Kinheim – Mampaey The Hawks

Bryan Engelhardt slaat in de wedstrijd tegen Mampaey The Hawks raak.

Bryan Engelhardt slaat in de wedstrijd tegen Mampaey The Hawks raak.
Foto: © Rob Jelsma

Vaessen Pioniers plaatste zich daarmee als laatste ploeg in de tweede competitieronde voor de Play-Offs. Kinheim had zich door de 9-2 winst op donderdagavond tegen Mampaey The Hawks al verzekerd van de Play-Offs. Bryan Engelhardt sloeg in dat duel zijn zevende homerun van het seizoen, maar zag concurrent Gianison Boekhoudt met twee hekklappen op die avond in het klassement langszij komen. Engelhardt heeft nog vier wedstrijden de tijd om zijn achtste titel als Homerun King in de wacht te slepen.

Vanmiddag bleef in de tweede wedstrijd tegen Mampaey The Hawks een homerun voor Bryan Engelhardt uit. Niettemin sloeg Kinheim achttien hits en scoorde het elf punten om de wedstrijd al na 6 1/2 innings met een 11-0 overwinning te kunnen beëindigen. Catcher Dashenko Ricardo sloeg zowel in de derde als vierde inning twee ploeggenoten binnen, waardoor Kinheim in twee innings tijd al snel op een 7-0 voorsprong kwam. Tegen The Hawks hield David Bergman (6-2-4-0) probleemloos de zeven innings stand.

L&D Amsterdam – DSS

In de wedstrijd tussen L&D Amsterdam en DSS waren vanmiddag de honkslagen zeldzaam. De Amsterdamse koploper sloeg er op het pitchen van Mike Groen, Timo van Lingen en Max Ploegstra slechts vijf. Het duurde pas tot de zesde inning voordat L&D Amsterdam de winst definitief naar zich toe wist te trekken.

Na een Amsterdams punt in de eerste inning sloeg Bas Nooij in de zesde slagbeurt de bal over de hekken. Hij nam daarbij Kenny Berkenbosch (vier wijd) en Remco Draijer (honkslag) meer over de thuisplaat en bepaalde zo de eindstand op 4-0. Kyle Ward (8-1-4-0) stond in acht innings geen enkel punt toe. Tom de Blok gooide het duel met twee strikeouts in de negende inning uit.

UVV – Curaçao Neptunus

Raily Legito (4 uit 5) en Benjamin Dille (3 uit 5) hebben vanmiddag Curaçao Neptunus naar een ruime 2-12 overwinning geslagen. Legito sloeg vier punten binnen en scoorde zelf driemaal. Hij nam daarmee zeven van de twaalf Rotterdamse punten voor zijn rekening.

Bij een 2-3 voorsprong scoorde de Rotterdamse ploeg viermaal in de zesde en vijfmaal in de zevende inning om de wedstrijd voortijdig te kunnen beëindigen. Bij Curaçao Neptunus, dat het op dit moment moet doen zonder startend pitchers Kenny van den Branden (blessure) en Diegomar Markwell (voor familie-omstandigheden in het buitenland), nam Kevin Kelly de eerste vijf innings voor zijn rekening.

Uitslagen

L&D Amsterdam – DSS: 4-0
UVV – Curaçao Neptunus: 2-12 (7 innings)
Corendon Kinheim – Mampaey The Hawks: 11-0 (6 1/2 innings)
Vaessen Pioniers – HCAW: 7-4

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page