L&D Amsterdam wint reguliere competitie

L&D Amsterdam heeft vanmiddag tegen DSS zijn 34e overwinning van het seizoen geboekt. Daarmee is de Amsterdamse ploeg in zijn laatste wedstrijd niet alleen winnaar geworden van de reguliere competitie, maar heeft L&D Amsterdam zich ook als eerste Nederlandse club geplaatst voor de nieuwe European Champions Cup van volgend jaar.

Met de 1-5 overwinning op DSS is L&D Amsterdam titelverdediger Curaçao Neptunus in het totaalklassement met slechts twee punten voor gebleven. Ondanks het kleine verschil boekte de Amsterdamse ploeg van hoofdcoach Charles Urbanus dit seizoen het meeste succes. Nadat het team al winnaar was geworden van de eerste competitieronde, werd L&D Amsterdam vandaag ook winnaar van zowel de tweede competitieronde als het totaalklassement.

Het is voor het eerst sinds 2012 dat L&D Amsterdam winnaar is geworden van de reguliere competitie. In dat jaar liepen de Amsterdammers echter alsnog plaatsing voor de Holland Series mis.  L&D Amsterdam werd in 2011 voor het laatst landskampioen.

European Champions Cup

Met de eerste plaats in de reguliere competitie heeft L&D Amsterdam zich als eerste Nederlandse club geplaatst voor de European Champions Cup, dat volgend jaar wordt gehouden voor de acht sterkste clubs uit Europa. Tijdens de afgelopen Europa Cup-toernooien verzekerden Amsterdam en Curaçao Neptunus in juni Nederland al van twee startbewijzen. De winnaar van de Holland Series wordt de tweede Nederlandse deelnemer.

L&D Amsterdam en Curaçao Neptunus hebben vandaag hun reguliere seizoen afgesloten. Neptunus ontsnapte in de tiende inning aan een nederlaag tegen UVV: 3-2. Het Rotterdamse Neptunus kan zich nu gaan voorbereiden op de Europese clubfinale tegen het Italiaanse Bologna, dat donderdag van start gaat. De andere zes clubs uit de hoofdklasse hebben volgende week nog één speelronde te gaan.

Nieuwe opzet

Daarin kan in de top vier van het totaalklassement weinig meer veranderen. Corendon Kinheim heeft een achterstand van tien punten op Curaçao Neptunus en een voorsprong van acht punten op Vaessen Pioniers. Dit betekent dat L&D Amsterdam de Play-Offs start met zes punten, Curaçao Neptunus met vier punten en Corendon Kinheim met twee punten. Dit is het gevolg van een nieuwe opzet in de hoofdklasse, die dit jaar voor het eerst van kracht is.

In de Runner-up Competitie start de nummer vijf (UVV) met zes punten, de nummer zes met vier punten en de nummer zeven met twee punten. Mampaey The Hawks is in de reguliere competitie al zeker van de laatste plaats en begint puntloos aan de zware taak om degradatiewedstrijden te ontlopen. DSS en HCAW spelen komende week tegen elkaar om de hele belangrijke zesde plaats en daarmee het thuisvoordeel en vier extra punten in de Runner-up Competitie.

DSS – L&D Amsterdam

Voor L&D Amsterdam sloot Rob Cordemans de reguliere competitie af. In zijn dertiende start van dit seizoen boekte de veteraan tegen DSS zijn zesde zege en verlaagde hij zijn verdiende puntengemiddelde tot 0.84.

Cordemans (6-0-3-0) stond zes innings lang geen punt toe. Uiteindelijk wonnen de Amsterdammers met 1-5 na onder meer twee punten van Rashid Gerard (2 uit 4) en één run van Linoy Croes (4 uit 4).

Curaçao Neptunus – UVV

UVV leek vanmiddag lange tijd op weg naar de winst tegen Curaçao Neptunus. Na twee runs in de zesde inning ging de Utrechtse ploeg met 1-2 aan de leiding. Uiteindelijk voorkwam Christian Diaz in de slotfase alsnog een nederlaag voor de Rotterdammers. Met lopers op het eerste en tweede honk sloeg hij in de negende inning een tweehonkslag om de gelijkmaker over de thuisplaat te slaan en een verlenging te forceren.

In de tie-break van de tiende inning gooide Loek van Mil drie strikeouts op rij, waarna opnieuw Diaz van grote waarde bleek. Nu scoorde hij met één man uit op een honkslag van pinch-hitter Adrian Anthony het winnende punt: 3-2.

HCAW – Vaessen Pioniers

Vaessen Pioniers haalde in de derde wedstrijd uit de serie tegen HCAW hard uit. In Bussum produceerde de Hoofddorpse ploeg maar liefst achttien hits. Daniel Fernandes (4 uit 4) en Vince Rooi (4 uit 5) namen er elk vier voor hun rekening. Rooi sloeg zo drie punten binnen en scoorde tweemaal. Mark-Jan Moorman sloeg een tweehonkslag en een grandslam-homerun.

De homerun van Moorman was het hoogtepunt van een derde inning, waarin Pioniers maar liefst negenmaal wist te scoren. Winnend pitcher Lars Huijer (9-0-5-1) gooide de eerste zes innings, waarna Taylor Clemensia de zevende inning uitgooide met twee strikeouts. De twee stonden geen enkel punt toe. Inmiddels was het verschil van zestien punten op het scorebord gebracht en kon de wedstrijd worden beëindigd.

Mampaey The Hawks – Corendon Kinheim

Mampaey The Hawks zorgde vandaag voor de grootste stunt in de dertiende speelronde. De hekkensluiter versloeg met 3-2 Corendon Kinheim, dat zich donderdag nog als derde ploeg had geplaatst voor de Play-Offs. De Amerikaanse pitcher Enoch Deaton (4-2-10-0) gooide een complete wedstrijd.

In de vijfde inning scoorden Wijnand Ruben en Louie-Jay Sienders na hun honkslagen om een 0-1 achterstand weg te werken. Kinheim kwam in de zevende inning nog wel op gelijke hoogte, maar moest de honkballers uit Dordrecht in de achtste inning definitief laten ontsnappen nadat Tim Roodenburg kon scoren door vier wijd voor Steven Wharwood met volle honken. Met lopers op het eerste en het tweede honk sloot eerste honkman Odion Gouverneur (Mampaey The Hawks) in de negende inning het duel af met een dubbelspel.

Uitslagen dertiende speelronde

L&D Amsterdam – DSS: 4-3
L&D Amsterdam – DSS: 4-0
DSS – L&D Amsterdam: 1-5

UVV – Curaçao Neptunus: 0-5
UVV – Curaçao Neptunus: 2-12 (7 innings)
Curaçao Neptunus – UVV: 3-2 (10 innings)

Corendon Kinheim – Mampaey The Hawks: 9-2
Corendon Kinheim – Mampaey The Hawks: 11-0 (6 1/2 innings)
Mampaey The Hawks – Corendon Kinheim: 3-2

HCAW – Vaessen Pioniers: 8-2
Vaessen Pioniers – HCAW: 7-4
HCAW – Vaessen Pioniers: 0-16 (7 innings)

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page