Triple A-debuut voor Juan Carlos Sulbaran

Juan Carlos Sulbaran heeft zijn debuut gemaakt op het Triple A-niveau, één trede onder de Major League. De 25-jarige honkballer van Curaçao werd vrijdagavond met een uitstekend optreden winnend pitcher voor Omaha Storm Chasers.

Juan Carlos Sulbaran, die sinds 2008 al tijdens diverse grote toernooien voor het Nederlands team uitkomt, is momenteel bezig aan zijn zesde seizoen als profhonkballer.

De eerste vier seizoenen speelde Sulbaran voor de organisatie van Cincinnati Reds. Sinds 2012 komt hij uit voor Kansas City Royals. De Curaçaose pitcher speelde al een aantal seizoenen voor de Double A-teams Pensacola Blue Wahoos (2012) en Northwest Arkansas Naturals (2012-2015). Vrijdagavond volgde zijn langverwachte debuut op het hoogste Minor League-niveau.

Europees kampioenschap

Vorig jaar was Sulbaran door de Amerikaanse proforganisatie Kansas City Royals voor de Play-Offs al overgeheveld naar het Triple A-team Omaha Storm Chasers. Daardoor moest hij zich op het laatste moment afmelden voor deelname met het Nederlands team aan het Europees kampioenschap.

Omaha Storm Chasers versloeg in de finale van de Pacific Coast League Reno Aces en veroverde daarmee het derde kampioenschap in vier jaar tijd. Sulbaran kwam echter niet in actie. Vrijdag mocht hij wel voor de heuvel beklimmen voor zijn eerste wedstrijd in dienst van Omaha Storm Chasers, nadat hij eerder op de dag door blessures van andere pitchers opnieuw aan het team was toegevoegd.

Sensationeel debuut

Sulbaran leidde Omaha Storm Chasers in een sensationeel debuut naar een 3-10 overwinning. Hij stond slechts één punt, twee honkslagen en twee keer vier wijd toe in 6 2/3 innings. Sulbaran gooide negen tegenstanders uit met drie slag, waaronder de laatste twee die hij tegenover zich kreeg.

De Curaçaose pitcher kreeg een honkslag tegen in de eerste inning en een solohomerun van Joey Gallo in de tweede inning. Maar hierna gooide Sulbaran de deur in het slot. De derde honkman van Round Rock Express sloeg in de zevende inning zijn tweede solohomerun van het duel, net nadat Sulbaran op de heuvel was vervangen voor Troy Patton.

Tweede plaats

Omaha Storm Chasers scoorde op het Dell Diamond al tienmaal in de eerste drie innings voor een uiteindelijke 3-10 overwinning. Het was de 61e overwinning voor het team in 107 wedstrijden, waardoor het Omaha Storm Chasers nu op een tweede plaats staat achter het Oklahoma City Dodgers van de Arubaanse catcher Shawn Zarraga.

Sulbaran speelde eerder dit seizoen twintig wedstrijden voor Northwest Arkansas Naturals (4.80). Hij won viermaal en verloor zeven wedstrijden. In negentig innings gooide hij 66 keer drie slag en 35 keer vier wijd.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page