Misja Harcksen naar Ogden Raptors

Na zeventien wedstrijden heeft Misja Harcksen de Arizona Rookie League verlaten. De twintigjarige Nederlandse pitcher is door zijn club Los Angeles Dodgers opgeroepen voor Ogden Raptors, één trede hoger. Voor dit team maakte hij gisteravond al zijn debuut.

Misja Harcksen is bezig aan zijn tweede profseizoen in de Verenigde Staten. Vorig jaar speelde hij vanaf 17 juli al zeven wedstrijden (4.91) voor AZL Dodgers. Dit jaar volgden na extended Spring Training vanaf 20 juni nog eens tien duels.

In die tien wedstrijden in de Arizona Rookie League maakte Harcksen tot dusver veel indruk, Hij stond in slechts twee wedstrijden een verdiend punt toe en staat na 12 1/3 innings op een gemiddelde van 1.46. Harcksen gooide achttien keer drie slag en slechts twee keer vier wijd.

Pioneer League

De Nederlandse pitcher is nu door zijn werkgever Los Angeles Dodgers overgeheveld naar Ogden Rapters, dat uitkomt in de sterkere Rookie Pioneer League. Zaterdag reisde Harcksen van Phoenix naar Utah om zich te melden bij zijn nieuwe club. Voor Harcksen is het zijn eerste promotie.

Harcksen maakte gisteravond al direct zijn debuut voor Ogden Raptors. In de met 1-4 verloren wedstrijd tegen Idaho Falls Chukars kwam hij in de zevende inning op de heuvel. Hij gooide één inning waarin hij een punt moest toestaan na een driehonkslag van D.J. Burt.

All Star Game

De Pioneer League ligt de komende drie dagen stil in verband met de All Star Game. Vanaf donderdag hervat Ogden Raptors de competitie. Eerst met een serie van vier uitwedstrijden tegen Billings Mustangs. Daarna gaat het team voor drie wedstrijden op bezoek bij Helena Brewers, waar op dit moment de Nederlandse catcher Milan Post voor speelt. Van 17 tot en met 20 augustus komt Post met zijn team voor nog eens vier wedstrijden op bezoek in Utah.

Post speelde in zijn tweede profseizoen inmiddels 25 wedstrijden voor Helena Brewers, waarin hij veertien honkslagen sloeg (.169) en elf punten scoorde.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page